Ενημερωτικό Δελτίο 9-12-2013

Συνεχίζεται η καταβολή του ΕΦΑΠΑΞ σʼ όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 και έχει εκδοθεί η οριστική απόφαση συνταξιοδότησης τους. Μέριμνα υπάρχει επίσης για την καταβολή στο άμεσο μέλλον και για όσους συνταξιοδοτήθηκαν και το Νοέμβριο του 2012.

 

 

Το Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ θα κρίνει τελικά την τύχη του Ασφαλιστικού και τη δημιουργία  ή όχι Πολυιατρείων στη Μυλλέρου. Η ΔΕΗ με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου διευκρινίζει τη δυνατότητα να υπαχθούν και να απασχοληθούν βάσει των τυπικών τους προσόντων, αλλά και σχετικών υπηρεσιακών ρυθμίσεων, όλοι οι Αποσπασμένοι μισθωτοί που επιθυμούν να επιστρέψουν  από τον ΕΟΠΠΥ στη ΔΕΗ.

 

Μια απόφαση που επιδέχεται πολλές ερμηνείες και που ελπίζουμε ότι από ηθικής πλευράς, γίνεται για να προστατέψει τους Αποσπασμένους Συναδέλφους από τον τυφώνα της κινητικότητας, που έχει εξαγγείλει ο Υπουργός Υγείας και δεν στοχεύει στο οριστικό κλείσιμο των Ιατρείων και των ΠΕΚΑ του Ασφαλιστικού μας και την υποβάθμιση του ρόλου και των προσόντων των Συναδέλφων του Υγειονομικού κλάδου.
 
 
Η Σύνταξη, Κύρια και Επικουρική μηνός Ιανουαρίου 2014, θα καταβληθεί στις 23 Δεκεμβρίου 2013.