Ενημερωτικό Δελτίο 5/2/2014

ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΔΜΗΕ ΑΕ

       Συνεχίστηκε η συζήτηση επί του Νομοσχεδίου Ρύθμιση θεμάτων ΑΔΜΗΕ ΑΕ , που έχει ήδη ψηφιστεί κατ αρχήν και επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά η διολίσθηση θέσεων των κομμάτων της Συγκυβέρνησης, όσο αφορά τη διατήρηση του στρατηγικού ρόλου των Επιχειρήσεων Ηλεκτρικής Ενέργειας και η παραμονή των Δικτύων στο Κράτος, με την εκχώρηση του 66% του ΑΔΜΗΕ.

       Η λεγόμενη καταστατική μειοψηφία, παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις, πιστεύουμε ότι δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στην αλλοτρίωση του ρόλου του ΑΔΜΗΕ και των εργασιακών σχέσεων.

      Ψηφίστηκαν επίσης συναφείς τροπολογίες που κατατέθηκαν, ενώ η ψήφιση των άρθρων του Νομοσχεδίου θα γίνει την Πέμπτη 6/2/2014. Μεταξύ των άλλων ψηφίστηκε και ρύθμιση που ορίζει:

Η σύνταξη των μέχρι 31/12/1992 ασφαλισμένων στο ΤΑΠ-ΔΕΗ, που απασχολούνται σε ειδικότητα που υπάγεται στο καθεστώς Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων καθώς και όσων απασχολούνται σε ορυχεία, σταθμούς παραγωγής και δίκτυα της ΔΕΗ και συνταξιοδοτούνται μετά την 1/1/2013, υπολογίζεται για κάθε έτος ασφάλισης με 1/30 των συντάξιμων αποδοχών τους αντί των 1/35 που ισχύει μέχρι σήμερα.

ΥΓ: Η προσπάθεια διασπαστικών μισθολογικών διακρίσεων, μέσα από μυστική υποβολή την τελευταία στιγμή τροπολογίας αγνώστων συντακτών, θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα υιοθετηθεί, γιατί διαφορετικά θα βάλει νάρκη στην προσπάθεια που καταβάλεται για σύνθεση στην ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ.