ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ-ΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΕΔΔΗΕ

Το ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ στις 02/11/2017 αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

Λύση σύμβασης εργασίας εργαζομένων που έχουν συμπληρώσει προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και όριο ηλικίας. Συζήτηση και λήψη απόφασης.

 

1)Λύση σύμβασης εργασίας εργαζομένων που έχουν συμπληρώσει προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και όριο ηλικίας μέχρι 31/12/2017.

Α) Το 60ο έτος ηλικίας οι απασχολούμενοι σε καθήκοντα με ασφάλιση ΒΑΕ ή ΥΒΑΕ,

Β) Το 62ο έτος ηλικίας το λοιπό προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων των Διοικητικών Στελεχών του 3ου και 4ου ιεραρχικού επιπέδου και των Ειδικών Στελεχών όλων των ιεραρχικών επιπέδων ή βαθμίδων και

Γ) Το 65ο έτος ηλικίας οι απασχολούμενοι σε καθήκοντα Διοικητικών Στελεχών του 1ου και 2ου ιεραρχικού επιπέδου και των Ειδικών Συμβούλων Διοίκησης της παρ. 4 του άρθρου 11 του Κανονισμού Λειτουργίας.

2) Στους εργαζόμενους που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και αποχωρούν με συναίνεση τους συνταξιοδοτούμενοι, το αργότερο μέχρι τις 28/02/2018, θα καταβληθεί το καθαρό ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ, εφόσον υποβάλλουν σχετική αίτηση μέχρι τις 31/01/2018. Τυχόν οφειλές τους προς την εταιρία θα συμψηφιστούν με το παραπάνω ποσό.

3) Για τους εργαζόμενους που πληρούν προϋποθέσεις της παρ. 1 και δεν θα αποδεχτούν να αποχωρήσουν σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην παρ. 2 η εταιρία διατηρεί το δικαίωμα μονομερούς καταγγελίας της σύμβασης εργασίας τους. Οι συμβάσεις εργασίας των ως άνω εργαζομένων θα λυθούν σταδιακά, αρχής γενομένης από τις 31 Μαρτίου 2018 και σύμφωνα με την ημερομηνία συμπλήρωσης του αντίστοιχου ηλικιακού ορίου, με σκοπό ολοκλήρωσης της.

4) Στην εφαρμογή της παρούσας ρύθμισης εμπίπτει και το αποσπασμένο, σε διάφορους Φορείς εκτός αυτού, προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ.

5) Η ισχύς της παρούσας απόφασης ΔΣ να αρχίζει από την έκδοση της, ο δε Διευθύνων Σύμβουλος εξουσιοδοτείται όπως εκδώσει σχετική απόφαση για την εφαρμογή αυτής.