ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Με λαμπρότητα συνεορτάστηκε τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 01-06-2015 η Αγία Τριάδα (προστάτιδα των Ηλεκτρολόγων) και η Φανερωμένη Λευκάδας (για τρίτη συνεχόμενη χρονιά) στο Παρεκκλήσιο Αγίας Τριάδας της Σχολής Αθήνας του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. στην Άνοιξη Αττικής. 
6
Τελέσθηκαν οι Ακολουθίες του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας από τους Εφημερίους της Άνοιξης π. Χρήστο Φιφλή και π. Ιωάννη Ντανώλα. Στο Χορό των Ψαλτών συμμετείχαν ο Πρωτοψάλτης Κοιμήσεως Θεοτόκου Άνοιξης και ο γράφων. 
Ακολούθησε στη συνέχεια λιτάνευση των Εικόνων Αγίας Τριάδας και Παναγίας Φανερωμένης μέσα στο καταπράσινο χώρο της Σχολής, Αρτοκλασία και..τρισάγιο μπροστά στο μνημείο των συναδέλφων που έφυγαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Ωραία ανθοδέσμη σαν ελάχιστο φόρο τιμής προς τους αδικοχαμένους συναδέλφους κατέθεσε στο μνημείο ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολών Επιχειρήσεων Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΣΑΣΕΗΕ).  

      Σε σύντομη προσλαλιά του πριν την απόλυση ο π. Χρήστος με νοσταλγία ανέφερε τη συμπλήρωση 19 χρόνων από την ανέγερση και τα θυρανοίξια του Παρεκκλησίου (με πρωτεργάτες τότε τον τ. Προϊστάμενο της Σχολής κ. Ν. Κονταρά και τον Εκπαιδευτή Π. Παναγόπουλο) , την παντοτινή αγάπη και  ενθύμησή του για το προσωπικό της Σχολής ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ και ευχαρίστησε τους Διοικούντες για τη φιλοξενία που παρέχουν όλα αυτά τα χρόνια τη συγκεκριμένη ημέρα στον ίδιο και στους ενορίτες της Άνοιξης. Στο τέλος το φιλόξενο και ακούραστο προσωπικό της Σχολής προσέφερε πλούσιο κέρασμα αγάπης προς όλους τους εκκλησιαζομένους στο κυλικείο της Σχολής.

     Την Ιεραρχία του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. εκπροσώπησαν ο Διευθυντής Κλάδου της ΔΟΕΑΕ κ. Συμεών Τσολακίδης ,ο Υποτομεάρχης της Σχολής Αθήνας κ. Μ. Λαυρεντάκης και η Προϊσταμένη της Σχολής κα Αικατερίνη Χατζηαναστασίου. 
  Παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Διονύσου κ. Βασίλειος Κοκμοτός, πολλοί συνάδελφοι και Στελέχη  των δύο Εταιριών, κάτοικοι της Άνοιξης και των γύρω Δήμων και αρκετοί Λευκάδιοι του Λεκανοπεδίου.
  Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συναδέλφους Επιτρόπους του Παρεκκλησίου κ.κ. Χριστοφόρου, Καλογερόπουλο και Άρμπιρο, τους συνταξιούχους τ. Προϊσταμένους των Σχολών Αθήνας (Άνοιξης και Ν. Φαλήρου) κ.κ Ρουχωτά και Χρυσανθίδη αλλά και στην Προϊσταμένη της Σχολής κα Χατζηαναστασίου για την περισσή φροντίδα και τον ένθεο ζήλο που επιδεικνύουν κάθε χρόνο για την τέλεση του εορτασμού του Παρεκκλησίου με τον καλύτερο τρόπο και τον στολισμό των δύο εορταζομένων Εικόνων με ωραία γαρύφαλλα.


 


 

 

Κλείνοντας να αναφέρουμε πως μέσα στον εκπληκτικό χώρο της Σχολής η φύση είχε φορέσει τα ομορφότερα στολίδια της, το περιβάλλον είχε αναδείξει τα σπουδαιότερα χρώματα που μπορεί να διαθέσει και  μαζί με όλων των λογιών τα γαρυφαλλάκια των στολισμένων Ιερών Εικόνων άφηναν να χύνονται τ' αρώματά τους τα μεθυστικά, μάλλον για να κατανοήσει ο Παράκλητος, το Πνεύμα της Αληθείας, ότι οι ψυχές μας στέκουν ορθάνοιχτες για να εισέλθει και να θαυματουργήσει εντός τους! 


 


Θεοδόσιος Απ. Κάτσενος


Ταμίας ΣΕΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ ,Μελετητής Εκπαιδευτικών Θεμάτων ΔΕΚΠ/ ΔΕΗ Α.Ε.