ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΠΟΠΑΗ ΚΥΠΡΟΥ Π. ΠΕΤΡΙΔΗ

Αξιότιμοι Πρόεδροι, Αδελφέ Γιάννη, Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Μπαίνοντας σε αυτόν τον χώρο πριν από περίπου μια ώρα, ένιωσα ένα πολύ έντονο συναίσθημα και θεωρώ ότι πρέπει να το καταθέσω.

Βλέποντας όλον αυτό τον κόσμο να ανταλλάσσει φιλιά και αγκαλιές και η χαρά από το συναπάντημα μετά από χρόνια με συναδέλφους που ίσως στην ενεργό υπηρεσία να είχαν περάσει 10ετίες, είτε στο ίδιο συνεργείο, είτε στο ίδιο γραφείο, είτε στο ίδιο εργοστάσιο, να είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους, θεωρώ για μένα ότι είναι η κορυφαία στιγμή της σημερινής εκδήλωσης, το συναπάντημα των Συναδέλφων.

Είναι μια ιδιαίτερη χαρά και ευχαρίστηση και με πλήρη επίγνωση της έμπρακτης αγάπης και αλληλεγγύης με την οποία πάντοτε μας περιβάλλετε και έχουμε την τιμή να βρισκόμαστε μαζί σας σήμερα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 10 χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολών της Επιχείρησης της Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Τιμώντας σήμερα τους ιδρυτές του Συνδέσμου, νιώθουμε την ανάγκη να σας απευθύνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και τις καλύτερές μας ευχές για το αξιόλογο έργο που ο Σύνδεσμός σας επιτελεί με την μεταλαμπάδευση των γνώσεων, των εμπειριών και της κουλτούρας που συνδέεται με τα θέματα της Ηλεκτρικής Ενέργειας και την Ανάπτυξη της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι εμπειρίες που αποκτήσατε στα χρόνια της πολύτιμης και πολυετούς προσφορά σας στον εξηλεκτρισμό της ελληνικής γης, αποτελούν τον οδηγό για τους νέους στην συνέχεια της προσπάθειας με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας ως του μεγαλύτερου κοινωνικού αγαθού σε μια σχέση και εποχή που η ένδεια των πηγών ηλεκτρικής ενέργειας τον καθιστά εξαιρετικά πολύτιμο για την ευημερία των πολιτών και την οικονομική ανάκαμψη του κράτους.

Ως γραμματεία της Ελεύθερης Παγκύπριας Οργάνωσης Προσωπικού της Αρχής Ηλεκτρισμού, μεταφέροντας την αγάπη και την εκτίμηση των μελών μας προς τον Σύνδεσμό σας, εκφράζουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια που μας προσφέρατε στις δύσκολες στιγμές που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια.

Η ανταλλαγή πληροφοριών αλλά και εμπειριών βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων που μας ταλανίζουν ως Εργαζόμενους στον τομέα της Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Σήμερα στην Κύπρο βιώνουμε μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Κρίση θεσμών και αξιών, που η ασυδοσία του κεφαλαίου ως λαίλαπα μας επισώρευσε στο πέρασμα της με τις ευλογίες και τις οδηγίες της ΕΕ.

Γνωρίζουμε ότι αυτά τα μεγάλα προβλήματα είναι κοινά. Βρισκόμαστε στα ίδια χαρακώματα και καταβάλουμε τις ίδιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων προς όφελος των Εργαζομένων και του λαού γενικότερα.

Ο οδικός χάρτης για την ιδιωτικοποίηση της Αρχής Ηλεκτρισμού στην Κύπρο άρχισε να υλοποιείται και όλοι οι Εργαζόμενοι στην ΑΗΚ διακηρύσσουμε προς κάθε κατεύθυνση πώς δεν θα δεχτούμε ξεπούλημα του εθνικού πλούτου τη πατρίδα μας. Δεν θα ανεχτούν οι Εργαζόμενοι να υλοποιηθούν αποφάσεις που πήραν γι’ αυτούς, χωρίς αυτούς, άλλοι.

Πρέπει στο σημείο αυτό να σας ευχαριστήσουμε για τα εμψυχωτικά και παλμό ενημερωτικά σας μηνύματα με τα οποία ενισχύεται τις προσπάθειές μας και μας ενθαρρύνετε στους αγώνες που διεξάγουμε. Παρά το πλήγμα που έχετε και εσείς υποστεί με τα δικά σας προβλήματα, νιώθουμε ότι είσαστε δίπλα μας και το εκφράζετε με όλη τη δύναμη της ψυχής σας και μας στηρίζετε στο δικό μας αγώνα.

Με την ευκαιρία αυτή της παρουσία μας, σας απευθύνουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ και ιδιαίτερα στον αδερφό και φίλο, πρόεδρο του Συνδέσμου σας τον Γιάννη για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει για τη συντήρηση και την ενδυνάμωση των σχέσεων μας των Εργαζομένων στον τομέα της Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Με τις σκέψεις αυτές σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση για να παρευρεθούμε στις εκδηλώσεις σας και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία και μακροζωία στον Σύνδεσμό σας.