ΘΕΜΑ : Μαστίχα

Ένα δώρο υγείας της ελληνικής φύσης.

 

      Το δάκρυ της Χίας Γης , μια μοναδική , σπάνια φυσική τροφή , ελληνικής  καταγωγής που η φήμη για το άρωμα της και τις ευεργετικές ιδιότητες της φτάνει στα πέρατα του κόσμου . Οι πρώτες αναφορές γύρω από το μαστιχόδεντρο και τη μαστίχα Χίου εντοπίζονται στην αρχαιότητα και ουσιαστικά προέρχονται από τον Ηρόδοτο . Η εξαιρετική  αυτή τροφή βγαίνει από το μαστιχοφόρο σχίνο που καλλιεργείται στη Χίο , και μάλιστα , μόνο στο νότιο μέρος του νησιού.

 

Η μαστίχα αποτελεί μια φυσική ρητίνη  που βγαίνει από τον κορμό και τα κλαδιά του σχίνου και ρέει κατά σταγόνες σχηματίζοντας τους χαρακτηριστικούς κρυστάλλους . Περιέχει πάνω από 80 συστατικά , πολύτιμα στον άνθρωπο , όπως φυτοστερόλες και πολυφαινικά μόρια . Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση που οφείλεται στο ελεανολικό και ολεανολικό οξύ που περιέχει , ενώ προσφέρει και αντιοξειδωτική προστασία. Είναι ιδανική για το πεπτικό σύστημα και τις στομαχικές διαταραχές .

§  Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος .

§  Έχει αντιμικροβιακή και αντιβακτηριδιακή δράση

§  Χαρίζει υγεία και ευεξία .

ΙΠΠΟΦΑΕΣ

Και όχι τυχαία χαρακτηρίζεται ως το μέγα πολυτονωτικό σας ,  αφού το όνομα του οφείλεται στην παρατηρητικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου , ο οποίος πρόσεξε πως τα  τραυματισμένα άλογα θεραπεύονταν τρώγοντας  τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού , ενώ το τρίχωμα τους γινόταν πιο λαμπερό και δυνατό .

Το ιπποφαές (Hippophae rhanoides) κυριολεκτικά μας έρχεται από τα βάθη των αιώνων και αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα φυτά της γης , με αναφορές για τη χρήση του από το Θεόφραστο , μαθητή του Αριστοτέλη και το Διοσκουρίδη , πάτερα της Φαρμακολογίας .

Η πιο πλούσια φυσική τροφή .

Το ιπποφαές αποτελεί μια από τις κορυφαίες φυσικές τροφές που περιέχει πάνω από 190 φυσικά θρεπτικά συστατικά . Ένα πλούσιο σε αμινοξέα , βιταμίνες , μέταλλα ,ιχνοστοιχεία , ακόρεστα λιπαρά οξέα ,(Ωμέγα 3, 6, 7, 9) φυτοστερόλες και αντιοξειδωτικά όπως καροτενοειδή και φλαβονοειδή.

Το ιπποφαές σας προσφέρει στον ιδανικό συνδυασμό όλα τα οφέλη του καρπού , ώστε να διασφαλίζονται με τον πιο ασφαλή , ποιοτικό και αποτελεσματικό τρόπο οι ευεργετικές ιδιότητες του

§  Αυξάνει την αντοχή του οργανισμού .

§  Ενισχύει την πνευματική και σωματική απόδοση .

§  Προσφέρει όλα τα οφέλη των Ω λιπαρών οξέων .

ΤΟ ΡΟΔΙ

Το ρόδι έχει ταυτιστεί με την καλοτυχία , τη γονιμότητα  αλλά και την αφθονία των αγαθών . Και η αλήθεια είναι ότι στον καρπό αυτό υπάρχει … αφθονία ευεργετικών ιδιοτήτων που ωφελούν  τον οργανισμό μας . Από τον Όμηρο και το Θεόφραστο μέχρι και τις μέρες μας , το ρόδι αποτελεί μια πολύτιμη φυσική τροφή , ένα ελιξίριο υγείας και μακροζωίας .

Πηγή υγείας και ευεξίας για όλο τον οργανισμό.

Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες ( Α, C , E , φυλλικό οξύ ) , σίδηρο , κάλιο , φυτικές ίνες καθώς και αντιοξειδωτικές ουσίες όπως ελλαγικό οξύ , πολυφαινόλες , τανίνες , ανθοκυανίνες. Ένας ακόμη πολύτιμος θησαυρός της φύσης που σαν συμπλήρωμα διατροφής με εκχύλισμα από ρόδι και βιταμίνη  Cέρχεται να κάνει την καθημερινότητα σας … ρόδινη .

§  Συμβάλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς .

§  Προστατεύει τα αγγεία.  

§  Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση , προλαμβάνοντας την πρόωρη γήρανση.

ΠΗΓΗ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ                                       Σ.Α.Σ Ε.Η.E