ΘΕΜΑ : Τζιν

 

Αγαπητές μας φίλες,

 Αυτή τη φορά ξεφεύγοντας από τη μέγγενη της οικονομικής κρίσης θέλουμε να ασχοληθούμε λίγο και με ένα θέμα που μας αφορά : το ντύσιμό μας.

 

Ένα συνηθισμένο αλλά απαραίτητο ένδυμα της ζωής μας είναι το «τζιν». Πώς όμως θα το διαλέξουμε; Τυχαία δεν νομίζουμε. Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε οδηγίες που θα μας διευκολύνουν για να διαλέξουμε το τζιν που μας ταιριάζει.

Α) Σώμα με καμπύλες : Το σώμα σας έχει αρμονικές καμπύλες και μοιάζει με κλεψύδρα. Αν ζούσατε τις δεκαετίες του ΄50 και ΄60 θα ήσασταν ο ορισμός της γυναικείας γοητείας, όμως σήμερα νιώθετε ότι τίποτα μοντέρνο δεν σας κολακεύει!  Προτιμήστε τζιν από μαλακό ύφασμα, χωρίς επιπλέον τσέπες και φουσκώματα, που θα τονίζουν τις ήδη τονισμένες καμπύλες σας. Ψάξτε τζιν που το ύφασμά τους θα περιέχει και λύκρα, θα εφαρμόζει καλύτερα και θα περιορίζει, σαν ελαφρύ λαστέξ, ό,τι περισσεύει. Το κόψιμο που σας κολακεύει περισσότερο είναι το «μεσάτο», αυτό δηλαδή που είναι πιο στενό στη μέση και φαρδύ στους γοφούς. – Να προτιμάτε αυτά που ανοίγουν ελαφρώς κάτω (bootcut) και να αποφεύγετε την πολύ φαρδιά γραμμή, καθώς βαραίνει τη σιλουέτα και κάνει τα πόδια να φαίνονται μακρύτερα.

Β) Σώμα «αχλάδι» : Τυπικά μεσογειακός σωματότυπος, με τονισμένη περιφέρεια. Χάρη στην Τζένιφερ Λόπεζ και τα διάσημα πια οπίσθιά της, γνωρίζει στιγμές δόξας, παρ΄ όλα αυτά είναι δύσκολο να χωρέσει στα τζιν !  Αποφεύγετε : την πολύ στενή γραμμή, καθότι συνήθως «πετάει»  παχάκια στο πάνω μέρο («σωσίβιο»), τι πολλές τσέπες, τις πιέτες, τις οριζόντιες γραμμές και κάθε είδους ντεκόρ και στολίδια στο ύφασμα. Προτιμήστε απλή γραμμή, με ελαστικό ύφασμα σε σκούρο χρώμα, όχι πάντως μαύρο, γιατί δεν ξεβάφει ωραία».

Γ) Σώμα «καρότο» : Αθλητικός σωματότυπος, με έντονους ώμους, μεγάλο στήθος, στενή μέση και στενούς γοφούς, συνήθως με λεπτά, μακριά πόδια. Τα τζιν με ελαφρώς φαρδιά γραμμή ή αυτά που φαρδαίνουν στο κάτω μέρος σας ταιριάζουν, καθότι κολακεύουν τη σιλουέτα σας και κάνουν τα πόδια να φαίνονται μακρύτερα. Σας ταιριάζουν τα ανοιχτόχρωμα, πετροπλυμένα υφάσματα, με σχέδια ή περίεργα ξεβάμματα, τα χαμηλόμεσα τζιν, εβνώ, αν είστε και αδύνατη, θα σας κολακέψουν οι μεγάλες φαρδιές τσέπες στα πλάγια των ποδιών, που θα κάνουν τη σιλουέτα σας να φαίνεται πιο μεγάλη.  Να αποφεύγετε τα πολύ σκούρα, τα στενά και τα στρετς.

Δ) Σώμα «μήλο» : Τονισμένο το πάνω μέρος του σώματος και συνήθως αδύνατα άκρα. Το λίπος έχει την τάση να μαζεύεται στην κοιλιά και το στήθος. Προτιμήστε τζιν σε ίσια γραμμή ή και ελαφρώς πιο φαρδιά στα πόδια, αλλά μην το παρακάνετε ! Πρ

οτιμάτε τα χαμηλόμεσα. Αν είστε αδύνατη μπορείτε να τα φοράτε και με ζώνη, για να τονίσετε τις καμπύλες σας, καθώς επίσης να επιλέξετε αυτά με φαρδιές τσέπες στο πίσω μέρος, που κάνουν τους γλουτούς να φαίνονται πιο γεμάτοι. Τα πετροπλυμένα τζιν είναι για σας, όπως και αυτά που είναι ξεβαμμένα κατά μήκος των ποδιών.

Ιδού λοιπόν έξυπνες αγορές που κολακεύουν και τα οπίσθιά μας.

* Αν είναι «πλατιά» : Οι μικρές, σε σχέδια τσέπες, τοποθετημένες στη μέση του παντελονιού, θα χαρίζουν «στρογγυλάδα». Το ύφασμα να είναι ελαστικό. Αποφύγετε την κλασσική γραμμή και τις πολύ στενές φόρμες.

* Αν είναι «στρογγυλά» : Με το σωστό μέγεθος, οι γλουτοί θα φαίνονται μικρότεροι. Να αποφεύγετε τα πολύ «μεσάτα» και τα πολύ στενά. Οι τσέπες να έχουν κάποιο διακριτικό σχέδιο, να είναι τοποθετημένες κοντά και η ραφή στο πάνω μέρος του παντελονιού (ανάμεσα στις τσέπες και τη μέση) να έχει τριγωνικό σχήμα.

* Αν είναι «ανύπαρκτα» ! Μεγάλα σχέδια, φαρδιές τσέπες που κλείνουν, κουμπιά και κονκάρδες δημιουργούν την εντύπωση της καμπύλης. Προτιμήστε το χαμηλό κόψιμο, ξεβαμμένο στα «στρατηγικά» σημεία. Μην αγοράζετε πολύ στενά και στρετς τζιν.

* Αν είναι «τριγωνικά» : Το ιδανικό είναι το τζιν από χοντρό ύφασμα, αλλά να έχει και λύκρα για να είναι ελαστικό. Οι τσέπες πρέπει να είναι διαγώνια τοποθετημένες ή ψηλά στη μέση, πράγμα που στρέφει τα βλέμματα προς το κέντρο των γλουτών.

* Αν είναι «μεγάλα» : Να αποφεύγετε τις φαρδιές γραμμές καθώς και αυτές τύπου «καμπάνα». Προτιμήστε το ίσιο κόψιμο και αυτό που ανοίγει ελαφρώς στο κάτω μέρος (bootcut). Οι τσέπες να είναι λεπτές, χωρίς όγκο και τοποθετημένες στη μέση. * Αν είναι «χαμηλά» : Η στενή γραμμή είναι για εσάς ! Φροντίστε το τζιν να είναι πολύ μακρύ και να καλύπτει τα παπούτσια σας, για να δημιουργεί την εντύπωση των μακριών και λεπτών ποδιών. Να υπάρχουν απαραίτητα διακριτικές τσέπες.

Πηγή : ΑΡΜΟΝΙΑ

                                                                                                                                     Σ.Α.Σ  Ε.Η.Ε