Θεμα : ΘΕΑΤΡΟ

Πάμε θέατρο!
Το yellowday σου προτείνει

Οι θεατρικές σκηνές της Αθήνας ανέκαθεν έσφυζαν από ζωή και προσέφεραν έντονες συγκινήσεις στους θαμώνες τους. Το yellowday φρόντισε να εξασφαλίσει μοναδικές τιμές για μερικές από τις σημαντικότερες φετινές παραστάσεις και σου προτείνει…

 

Για Όνομα…
Θέατρο Αλίκη

Η πολυσυζητημένη σύγχρονη κωμωδία των Mathieu Delaporte και Alexandre de la Patellière “Για όνομα…” που χειροκρότησαν περισσότεροι από 100.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αλίκη. Η σκηνοθεσία είναι του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και πρωταγωνιστούν ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Βίκυ Σταυροπούλου, ο Φάνης Μουρατίδης, η Μαρία Κωνσταντάκη και ο Αντώνης Λουδάρος.

Ο Βικτόρ (Φάνης Μουρατίδης) περιμένει το πρώτο του παιδί. Η αδερφή του Ελιζαμπέτ (Βίκυ Σταυροπούλου) και ο άντρας της Πιερ (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης) τον καλούν στο σπίτι τους για δείπνο μαζί με τη σύζυγό του Άννα (Μαρία Κωνσταντάκη) και τον παιδικό τους φίλο Κλοντ (Αντώνης Λουδάρος). Κι ενώ περιμένουν την ως συνήθως αργοπορημένη Άννα και κουβεντιάζουν περί ανέμων και υδάτων, κάποια στιγμή η κουβέντα στρέφεται γύρω από το μωρό και ο Βικτόρ τους αποκαλύπτει ότι είναι αγόρι! Όταν τον ρωτούν ποιο όνομα έχει διαλέξει για να δώσει στο παιδί, η απάντησή του θα αναστατώσει την παρέα και θα προκαλέσει μια σειρά από αλυσιδωτές ανεξέλεγκτες αντιδράσεις που θα φέρουν το απόλυτο χάος! Μυστικά που ήταν καλά κρυμμένα για χρόνια αποκαλύπτονται. Ψέματα που “προστάτευαν” σχέσεις και φιλίες έρχονται στο φως. Και επιβεβαιώνεται το μότο του έργου: ένα παιδί φέρνει την ευτυχία. Αλλά το όνομα που θα του δώσεις... μπορεί να φέρει μεγάλους μπελάδες.

Η κωμωδία “Για όνομα…” είναι μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες στη Γαλλία και υποψήφια για έξι βραβεία Molière. Την ίδια τεράστια επιτυχία γνώρισε και η κινηματογραφική της μεταφορά που ξεπέρασε διεθνώς τα 2,5 εκατομμύρια εισιτήρια. Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τα Αθηναϊκά Θέατρα τη θεατρική σεζόν 2015-16 ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς.

Μετάφραση: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Φάνης Μουρατίδης, Μαρία Κωνσταντάκη και ο Αντώνης Λουδάρος

Κλείσε τώρα το εισιτήριο σου για καθημερινή ή Σαββατοκύριακο, με έκπτωση μέσα από το yellowday!

Το Ψέμα
Θέατρο Μικρό Παλλάς

Η νέα άπαιχτη, σπαρταριστή κωμωδία του πιο δημοφιλούς σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα Florian Zeller,«Το Ψέμα» από τον Οκτώβριο στο Μικρό Παλλάς. Ο Θοδωρής Αθερίδης, η Σμαράγδα Καρύδη, o Κωνσταντίνος Κάππας και η Μυρτώ Αλικάκη θα μάθουν πως ένα μικρό ψέμα μπορεί να διαταράξει τη ζωή δύο ζευγαριών. Μια κωμωδία για όλους όσους ζητάνε να μάθουν την αλήθεια, ενώ θα προτιμούσαν ένα ψέμα. Είναι πολύ δύσκολο να λες την αλήθεια, όταν αλήθεια και ψέμα γίνονται ένα!

Μια βραδιά για δύο φιλικά ζευγάρια που πορεύονται χρόνια μαζί.
Το ένα ζευγάρι, η Άλις και ο Πωλ.
Το άλλο ζευγάρι, ο Μισέλ και η Λωράνς.
Η Άλις έχει δει στο δρόμο τον Μισέλ να φιλιέται με μια άγνωστη γυναίκα.
Θα το πει στη Λωράνς;
Πώς θα κυλήσει η βραδιά;

Μετάφραση: Μαριαλένα Κωτσάκη
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης

Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Μυρτώ Αλικάκη, Κωνσταντίνος Κάππας

Κλείσε τώρα το εισιτήριο σου για καθημερινή ή Σαββατοκύριακο, με έκπτωση μέσα από το yellowday!

Βαφ' τα Μαύρα
Θέατρο Λαμπέτη

Οι Παπαθανασίου και Ρέππας, φέτος ετοίμασαν μία καινούργια κωμωδία με επίκεντρο την ελληνική οικογένειας. Ένας εύπορος ηλικιωμένος που ασχολείτο με τουριστικές επιχειρήσεις, ο Θανάσης Γιαμπούρογλου, πεθαίνει. Γύρω από το φέρετρό του στήνεται μια μάχη συγγενών που σφάζονται για την περιουσία του.

Από τη μια, η πρώτη του γυναίκα (Νικολέττα Βλαβιανού) με τον γιο της (Γιάννης Τσιμιτσέλη) και από την άλλη, η κυπριακής καταγωγής δεύτερη γυναίκα του (Μαρία Φιλίππου) μαζί με την κόρη της (Δήμητρα Στογιάννη) και τον γαμπρό της (Εύθυμη Ζησάκη) μαλλιοτραβιούνται για την περιουσία, μέχρι που εμφανίζεται η νεαρή ερωμένη του εκλιπόντος (Νίκη Λάμη). Η ερωμένη εκβιάζει και τους πέντε γιατί ο Θανάσης δεν πέθανε σπίτι του, όπως νόμιζαν, αλλά στην αγκαλιά της μετά από χρήση κοκαΐνης.

Αν η νεαρή ερωμένη αποκαλύψει στην ασφαλιστική εταιρεία το μυστικό της κοκαΐνης, οι συγγενείς δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ από τα τρία εκατομμύρια του ασφαλιστικού συμβολαίου του Θανάση και για να κρατήσει το μυστικό ζητάει ένα μεγάλο μερίδιο από τα λεφτά της ασφάλειας.
Εδώ αρχίζει μια μαύρη φάρσα αλληλοεξόντωσης στην οποία εμπλέκονται ακόμα: μια ενοχλητική γειτόνισσα (Μαίρη Σταυρακέλη), ένας υπάλληλος του γραφείου κηδειών (Χάρης Γρηγορόπουλος) και ένας αστυφύλακας (Σπύρος Κυριάκος).

Αν με τους «Μπαμπάδες με ρούμι» οι Παπαθανασίου και Ρέππας προσπαθούσαν να ανιχνεύσουν το λάθος στα θεμέλια του λαμπρού μέλλοντος, που μας υπόσχοταν η άνοδος του χρηματιστηρίου το 1996, σήμερα έρχονται με ένα νέο έργο, να καταγράψουν τα επίχειρα της μωρίας μας.

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου – Μιχάλης Ρέππας

Πρωταγωνιστούν: Νικολέττα Βλαβιανού, Χάρης Γρηγορόπουλος, Ευθύμης Ζησάκης, Σπύρος Κυριάκος, Νίκη Λάμη, Μαίρη Σταυρακέλη, Δήμητρα Στογιάννη, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μαρία Φιλίππου

Κλείσε τώρα το εισιτήριο σου για καθημερινή ή Σαββατοκύριακο, με έκπτωση μέσα από το yellowday!

Εκτός ύλης
Θέατρο Αλκμήνη

Το θεατρικό έργο “Εκτός Ύλης” ή “Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου” του συγγραφέα Κώστα Λεϊμονή, βραβευμένο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, ανεβαίνει στο θέατρο Αλκμήνη με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.

Η πολιτική και η ορθή άσκησή της κεντρίζει το ενδιαφέρον του κόσμου, θεωρώντας την ως τη σημαντικότερη βάση για την ευημερία ενός κράτους και του λαού του. Σήμερα, οι πολίτες της Ελλάδας -και όχι μόνο- δεινοπαθούν λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία έχει γίνει και κρίση αξιών.

Όπως εύστοχα έχει σημειώσει ο συγγραφέας Arthur Clarke, «Ένας πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές. Ένας πολιτικός, τις επόμενες γενιές». Στο βραβευμένο έργο του Κώστα Λεϊμονή, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης μετατρέπεται από πολιτικάντης σε πολιτικός, εκφωνώντας, πριν παραιτηθεί, τον τελευταίο του λόγο στη Βουλή. Η παράσταση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αν θα καθίσουν στα έδρανα της Βουλής ως συνάδελφοι πολιτικοί ή θα παρακολουθήσουν από τα θεωρεία ως αγανακτισμένοι πολίτες.

Γίνετε ΤΩΡΑ πολιτικός ή πολίτης!
(επίλεξε κατά την κράτηση ποιον από τους δύο ενεργούς ρόλους θέλεις να έχεις στην παράσταση)

Κείμενο: Κώστας Λεϊμονής
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μαγδαληνή Παλιούρα, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Τάσος Κονταράτος

Κλείσε τώρα το εισιτήριο σου με έκπτωση, μέσα από το yellowday!

Από τη σιωπή ως την άνοιξη
Θέατρο Δημήτρης Χορν
Το νέο έργο του Λεωνίδα Προυσαλίδη σε σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ.

Κωμωδία ή δράμα. Ένα έργο για τον επίλογο της ζωής και την αρχή ενός έρωτα.
Δύο άντρες.
Είναι αδέρφια. Δίδυμα. Αγαπούν να πηγαίνουν στο θέατρο.
Έχουν ο ένας τον άλλον.
Αγαπούν την όπερα.
Ιδιοκτήτες ενός διώροφου νεοκλασικού σπιτιού με κήπο – από τα λίγα που σώζονται πια – η πατρική τους κατοικία, όπου και εξακολουθούν να ζουν.
Μια γυναίκα - πολύ λαμπερή και λιγάκι παράξενη - έρχεται από μακριά, εισβάλλοντας στη ζωή τους.
Νυχτερινά τηλεφωνήματα. Το σπίτι χάνει την τάξη του.
Φωνές ανθρώπων από καιρό ξεχασμένων.
Η προσμονή ενός λαμπερού δείπνου.
Η άνοιξη καταφθάνει. Άγρια.
Τι μπορεί να συμβεί;

Σκηνοθεσία: Λίλλη Μελεμέ

Πρωταγωνιστούν: Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Φέρτης, Κατερίνα Λέχου

Κλείσε τώρα το εισιτήριο σου με έκπτωση, μέσα από το yellowday!

Δεύτερη Φωνή
Θέατρο Αποθήκη

Μετά τον “Έβρο Απέναντι” (1999) και την “Αττική Οδό” (2007), οι Παπαθανασίου και Ρέππας επανέρχονται στη ρεαλιστική γραφή με το καινούργιο έργο τους “Δεύτερη Φωνή”.

Στο κέντρο του έργου βρίσκεται ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Η Ρένα μια παλιά τραγουδίστρια της δεκαετίας του '70, που δεν τα κατάφερε στο τραγούδι και το σημαντικότερο που έκανε ήταν μια δεύτερη φωνή σε ένα τραγούδι του Μανώλη Μητσιά και ο Παύλος ένας αγωνιστής της γενιάς του πολυτεχνείου στοιχειωμένος από όνειρα και προσδοκίες που διαψεύστηκαν.

Γνωρίστηκαν και αγαπήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του '70 και παντρεύτηκαν στις αρχές της δεκαετίας του '80. Της δεκαετίας που θα άλλαζε τα πάντα στην Ελλάδα. Έτσι κάπως αρχίζει το παραμύθι της μεταπολίτευσης.

Δίπλα στο κεντρικό ζευγάρι απεικονίζεται και η νέα γενιά: Η κόρη του ζευγαριού Ισμήνη που είναι παντρεμένη με τον Φώτη και κάνει τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι συμμετέχοντας σε ένα τηλεοπτικό “τάλεντ σόου”. Στα πλατώ του σόου γνωρίζει έναν ατζέντη. Τον Γιώργο που την ξελογιάζει επαγγελματικά και ερωτικά.

Οι περιπέτειες της κόρης αναζωπυρώνουν τα απωθημένα της μητέρας και πυροδοτούν μια σειρά από οδυνηρές εξελίξεις, στις οποίες εμπλέκεται και ο μικρός γιος της οικογένειας, ο Αργύρης που ακολουθεί έναν περίεργο δρόμο, μακριά από τα προοδευτικά όνειρα των γονιών του. Είναι ενταγμένος στις αγέλες των νεοφασιστών που λυμαίνονται τις νύχτες της Αθήνας.

Το “τάλεντ σόου” για τη “Φωνή της χρονιάς” γίνεται αφορμή να απελευθερωθούν “φωνές” που έμεναν για χρόνια βουβές. Σχεδόν σαράντα χρόνια μετά, η Ρένα με την αποτυχημένη καριέρα και ο πάντα “απών” Παύλος πρέπει να βρουν το κουράγιο να πουν αυτά που έκρυβαν από την μεταπολιτευση μέχρι σήμερα. Κι έτσι το δράμα τους από ατομικό γίνεται συλλογικό. Γίνεται το δράμα μιας ολόκληρης γενιάς. Της γενιάς της μεταπολίτευσης, που έκανε τα όνειρα κούφια συνθήματα και φτηνό συνάλλαγμα για ένα άνετο διαμέρισμα με ζαχαρί καναπέ και τηλεόραση plasma.

Κείμενο: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Πρωταγωνιστούν: Νένα Μεντή, Δανάη Σκιάδη, Γιώργος Ζιόβας, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Δημήτρης Σαμόλης, Γιώργος Κατσής

Κλείσε τώρα το εισιτήριο σου για καθημερινή ή Σαββατοκύριακο, με έκπτωση μέσα από το yellowday!