images/saseheskitsa/tmimaygihnhsasfaleias.jpg

28 ΑΠΡΊΛΗ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΗΜΈΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

28 ΑΠΡΊΛΗ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΗΜΈΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΊΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΣΎΝΘΗΜΑ ΤΟΥ ΦΕΤΕΙΝΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ " ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΊΑ -" Η ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΣΏΣΟΥΝ ΖΩΕΣ

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΑΠΌ ΤΟΝ Μ. ΠΕΦΑΝΗ (τ. Στέλεχος ΔΥΑΕ/ΔΕΗ)

Επειδή πολλοί φίλοι, βασιζόμενοι στην επαγγελματική εμπειρία μου σε θέματα ασφάλειας στην εργασία, με ρωτάνε για τις μάσκες θα γράψω τις απόψεις μου. Καταρχήν να ερμηνεύσουμε τους κωδικούς. Το FFP (και όχι FFPΡ) είναι κωδικός που προκύπτει από το Filtering Facepiece και περιγράφει μάσκα στην οποία το τμήμα προσώπου είναι και φίλτρο, σε αντιδιαστολή με τις άλλες μάσκες στις οποίες το φίλτρο είναι ξεχωριστό τμήμα και μπορεί να συναρμολογηθεί ή αποσυναρμολογηθεί. Το Ρ προκύπτει από το Particles και σημαίνει την προστασία από σωματίδια. Τα σωματίδια αυτά μπορεί να είναι είτε σε στερεά (σκόνες) είτε υγρή μορφή (αερολύματα, sprays). Άρα το FFP περιγράφει μέσο προστασίας της αναπνοής από αερόφερτα σωματίδια. Η ονομασία στα ελληνικά είναι Φιλτρόμασκα έναντι σωματιδίων. Σημείωση: Αυτές οι μάσκες δεν προστατεύουν από αέρια και ατμούς, άρα όταν τελειώσει η πανδημία μη τις χρησιμοποιούμε για ραντίσματα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Ο εορτασμος αυτη τη χρονια εχει θεμα την απαγορευση της παιδικης εργασιας. Τα παιδια πρεπει να πηγαινουν σχολειο και να απολαμβανουν το παιχνιδι. Η καταναγκαστικη εργασια των παιδιων αποτελει στιγμα για τις χωρες που την υιοθετουν και εγληματικη ενεργεια για τις χωρες που την συγκαλυπτουν. Η υγιεινη και ασφαλης εργασια ειναι γνωστο οτι αποτελει σημαντικο παραγοντα για την αποφυγη των ατυχηματων γι αυτο και ειναι επιβεβλημενη η εφαρμογη των σχετικων κανονων και διαταξεων. Ποτε λοιπον ατυχηματα- οχι αλλοι νεκροι Εργαζομενοι

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.

31396357 2076714919206619 3377510235160707072 n

Τιμάμε τους νεκρούς Συναδέλφους στο Λεκανοπέδιο Πτολεμαΐδας

Η Λίστα του θανάτου- 105 Θανατηφόρα Εργατικά Δυστυχήματα στη ΔΕΗ-Λεκανοπέδιο Πτολεμαΐδας

Θανατηφόρα Δυστυχήματα στη ΔΕΗ/ Περιοχή Δυτικής Μακεδονίας και σε εταιρείες έργων για λογαριασμό της ΔΕΗ από το 1970

ΟΔΗΓΙΕΣ για την υγεία και ασφάλεια των Επισκεπτών στον ΑΗΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Σε περίπτωση ηχητικού σήματος κινδύνου, μείνετε ψύχραιμοι και ακολουθείστε τις οδηγίες του συνοδού, έτσι ώστε να βρεθείτε στο πλησιέστερο σημείο συγκέντρωσης -καταφυγής.

ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

    §  Ο ΑΗΣ έχει δικό του Ιατρείο – Σταθμό πρώτων βοηθειών, το οποίο λειτουργεί σε πρωινή φυλακή. Είναι στελεχωμένο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

   §  Ο ΑΗΣ διαθέτει επίσης ασθενοφόρο όχημα για περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαία η άμεση μεταφορά εργαζομένων σε νοσοκομείο.

 

1

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ

  §  Σας ευχαριστούμε για τη συμμόρφωση σας στους κανόνες ασφαλείας του ΑΗΣ.

      §  Για οποιαδήποτε παρατήρηση απευθυνθείτε στον Υποτομέα  Υ&ΑΕ του ΑΗΣ.

2