Ενημερωτικό Δελτίο 20 /11/2014 Απο DEI NEWS

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας 

ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατόν εξήντα τριών  ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Διεύθυνσης Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης, που εδρεύει στη Μεγαλόπολη του Νομού Αρκαδίας, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων:

Ενημερωτικό δελτίο ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ 19/11/2014

 

 

ΘΕΜΑ: Ο δημόσιος χαρακτήρας του ΑΔΜΗΕ εγγύηση για την οικονομική ανάπτυξη

 

 

Σχετικά με άρθρο του Προέδρου και Δ. Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ κ.Γιαρέντη σε εβδομαδιαία εφημερίδα, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχει να επισημάνει τα εξής:

 

Συμφωνούμε απόλυτα μαζί του για «τον πολλαπλό ρόλο που επιτελεί ο ΑΔΜΗΕ» και στο ότι γίνεται «οδηγός στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας».

Ενημερωτικό Δελτίο 18/11/2014

Θέμα: Εκκαθαριστικά Σημειώματα Συντάξεων

     Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Συνδέσμου τα εκκαθαριστικά σημειώματα συντάξεων μηνός Νοεμβρίου 2014 ενώ έχουν εκτυπωθεί κανονικά από την Δ/νση Πληροφορικής της ΔΕΗ δεν έχουν αποσταλεί ακόμη γιατί το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεν έχει για οικονομικούς λογούς χρήματα για την ταχυδρόμηση τους. Δυστυχώς φαίνεται ότι μας προετοιμάζουν να μη βλέπουμε, ούτε να ξέρουμε τι συντάξεις θα παίρνουμε εάν λάβουμε υπόψη ότι το ΕΤΕΑ τα έχει καταργήσει δυο χρονιά τώρα.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ

Η πυρκαγιά στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας κατέστρεψε τμήμα της ιστορίας της ΔΕΗ καθώς ο συγκεκριμένος σταθμός αποτελεί έναν από τους πρώτους σταθμούς που μπήκαν σε λειτουργία και συνέβαλαν αποφασιστικά στην ηλεκτροδότηση της χώρας μας.

Η καταστροφή των μονάδων 3 και 4 του ΑΗΣ θέτει σε όλους και κυρίως στη Διοίκηση της ΔΕΗ το ζήτημα της ανανέωσης των μονάδων παραγωγής και ειδικότερα την ανάγκη να επισπευτούν οι διαδικασίες για την κατασκευή της μονάδας 5 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.

Ταυτόχρονα η πυρκαγιά αναδεικνύει για μια ακόμη φορά το θέμα των σημαντικών ελλείψεων προσωπικού που αυξάνουν τις πιθανότητες εργατικών ατυχημάτων και δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες για τη λειτουργία εγκαταστάσεων και μηχανολογικού εξοπλισμού αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συγχαίρει τους συναδέλφους και τους άνδρες της πυροσβεστικής που καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες κατόρθωσαν να αποτρέψουν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή (9/11) στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.

Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εύχεται ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους που νοσηλεύτηκαν και επαναλαμβάνει πως μπορεί οι καταστροφές από την πυρκαγιά να είναι πολύ σοβαρές αλλά το κυριότερο είναι πως δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα.

Σχετικά με το ζήτημα που δημιουργεί η καταστροφή των μονάδων 3 και 4 του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επικοινώνησε με τον γενικό Δ/ντη Παραγωγής Γ.Κοπανάκη από τον οποίο ζητήθηκε η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η βέλτιστη δυνατή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 11-11-2014

Θέμα: Σύστημα Υγείας Συνεταιρισμού ΔΕΗ- ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ

* Σχετικά με την πρόταση του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΔΕΗ για τη συνεργασία του με Όμιλο Παροχής Υπηρεσιών Υγείας δεν έχουμε πλήρη και σαφή ενημέρωση. Δηλαδή δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το όφελος για τους Συνέταιρους και τι εγγυήσεις θα υπάρχουν για την παροχή των υπηρεσιών, αλλά ποιο θα είναι το όφελος για το ίδιο το Συνεταιρισμό.

 * Χωρίς να εγκαταλείπουμε τη βασική μας θέση για τη ΣΤΗΡΗΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, που τόσο έχει απαξιωθεί τα τελευταία χρονιά, θέλουμε να επισημάνουμε ότι η αποδοχή και ένταξη στο Σύστημα Υγείας Συνεταιρισμού ΔΕΗ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ πρέπει να γίνεται με ενυπόγραφη ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ κάθε ενδιαφερομένου Συνέταιρου και όχι με την αυθαίρετη και παράνομη <<Δήλωση Εναντίωσης>> που έχει στείλει η Διοίκηση του Συνεταιρισμού.

* Αν και η συγκεκριμένη πρόταση δεν καλύπτει όλα τα μέλη του Συνεταιρισμού που βρίσκονται σε Νησιά η απομακρυσμένες περιοχές της Περιφέρειας είναι τουλάχιστον άσχημο και κακό να αρχίζει μια προσπάθεια με αρνητικές και προκλητικά απαράδεκτες ενέργειες.