ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 21-03-2014

v       Ο Πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) κ. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ επισκέφθηκε τα ιατρεία της Γ’ Σεπτεμβρίου και των Κ. Πατησίων και υποσχέθηκε τη συνέχιση λειτουργίας των Ιατρείων της ΔΕΗ και τη μελλοντική τους μεταστέγαση στο κτίριο της ΜΥΛΛΕΡΟΥ.

v    Και τα Ιατρεία ΔΕΗ στο Αλιβέρι θα λειτουργήσουν σαν ΠΕΔΥ.

v         Εμπλοκή στη έκδοση των ΕΦΑΠΑΞ για όσους συνταξιοδοτήθηκαν από 01-09-2013 και μετά, γιατί σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου υπολογισμού του ΕΦΑΠΑΞ, δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα ο συντελεστής βιωσιμότητας.

v        Αναβλήθηκε η ψήφιση του Νομοσχεδίου για το ξεπούλημα του 30% της ΔΕΗ για μετά της Δημοτικές εκλογές και στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και οι ζυμώσεις ενόψει του πολυαναμενόμενου Συνεδρίου, που ελπίζουμε η Ομοσπονδία να αφυπνιστεί και να ανασυντάξει τις δυνάμεις της.

Δελτίο Τύπου ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Τα ατυχήματα στην ΔΕΗ δυστυχώς δεν έχουν τελειωμό και για άλλη μία φορά οι εργαζόμενοι βρέθηκαν αγκαλιά με τον θάνατο.

Tο μεσημέρι της Δευτέρας 17/3/2014 έγινε έκρηξη σε διακόπτη υποσταθμού στην περιοχή Γέφυρα Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι συναδέλφων, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται με βαριάς μορφής εγκαύματα. Οι άλλοι πέντε συνάδελφοι νοσηλεύονται επίσης αντιμετωπίζοντας σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ τονίζει ιδιαίτερα και θέτει προ των ευθυνών της, τη Διοίκηση και την ιεραρχία του ΔΕΔΔΗΕ , για το νέο σοβαρό ατύχημα.

Ζητάμε την άμεση συγκρότηση Επιτροπής η οποία θα διερευνήσει σε βάθος τα πραγματικά αίτια του ατυχήματος γιατί εκτός από την εντατικοποίηση της εργασίας λόγω της έλλειψης προσωπικού πρέπει να ελεγχθούν και άλλα κρίσιμα -για την ασφάλεια των εργαζομένων- θέματα όπως αυτά των υπεύθυνων ασφαλείας και των ελλείψεων σε υλικά.

Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας και στις οικογένειές τους και τους ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση ελπίζοντας ότι το εργατικό ατύχημα δεν θα «αφήσει» κάποιο πρόβλημα υγείας που μπορεί να σημαδέψει τη ζωή τους.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 10/3/2014

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ (Π.ΣΥ.Π.-ΔΕΗ)

       Το Συνεταιριστικό Κίνημα στο χώρο της ΔΕΗ και όχι μόνο, αποτέλεσε παράλληλη δράση του Συνδικαλιστικού Κινήματος, για να μπορούν οι Εργαζόμενοι και οι Συνταξιούχοι, να έχουν βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.

       Έτσι, στηριγμένο στις βάσεις που είχαν βάλει Συνάδελφοι της τέως ΗΕΑΠ από το 1939, συνέχισε τις δραστηριότητές του άλλοτε επιτυχώς και άλλοτε με πολλές αστοχίες.

       Δυστυχώς οι πειραματισμοί και οι μοντερνίστικες εκσυγχρονιστικές τάσεις, κατέστησαν τον Π.ΣΥ.Π.-ΔΕΗ μη προσεγγίσιμο για την πλειοψηφία των μελών του, μιας και οι τιμές των προϊόντων του ήταν ακριβότερες από τα άλλα καταστήματα.

       Το κλείσιμο του Παντοπωλείου και του Καταστήματος ηλεκτρικών ειδών, ήρθαν να δημιουργήσουν και νέες αναστολές στους Συνεταίρους, που άρχισαν να αναζητούν διεξόδους και να τον αξιοποιούν μόνο ορισμένοι, μέσω Διατακτικών, για αγορές ή για το «σπάσιμο» των Διατακτικών.

        Δυστυχώς η πτωτική του πορεία όχι μόνο δεν ανησύχησε τις Διοικήσεις αλλά τις οδήγησε σε εμβαλωματικές λύσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών του προβλημάτων, που επιβάρυναν όμως τους Συνεταίρους.

       Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε με την υπογραφή των νέων αιτήσεων, που διευκρίνιζαν κάπως αργά, εκτός από τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των Συνεταίρων.

        Τρομοκρατημένοι μεγαλοσχήμονες συνδικαλιστικοί παράγοντες ζήτησαν αμέσως την διαγραφή τους, δείχνοντας το δρόμο σε εκατοντάδες Συνεταίρους. Ενέργεια που αποδυνάμωσε ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες και διεύρυνε τις υποχρεώσεις του Π.ΣΥ.Π.-ΔΕΗ.

        Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε τα «κοράκια» που βρήκαν εύκολη λεία για την άσκηση των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων, αλλάκαι τον παραλογισμό των παρατάξεων να εκλέγουν μέλη στο Δ.Σ. του Π.ΣΥ.Π.-ΔΕΗ, από την Περιφέρεια, που οι συνεχείς τους μετακινήσεις επιβαρύνουν τον Προϋπολογισμό του.

       Σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση η κατάσταση έγινε τραγικά δυσάρεστη. Δυστυχώς όλα αυτά η σημερινή Διοίκηση προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει ευκαιριακά, με ενέργειες που θίγουν τα εργατικά δικαιώματα των Εργαζομένων στον Π.ΣΥ.Π.-ΔΕΗ.

       Χωρίς προγραμματισμό και πρωτοβουλίες για την διεύρυνση του ενδιαφέροντος των Συνεταίρων για αγορές και κατά συνέπεια αύξηση του τζίρου, δεν είναι δυνατόν να βρεθούν λύσεις με αντεργατικές επιλογές, που αν τις εφάρμοζαν σε εμάς τους ίδιους, θα δυσανασχετούσαμε.

      Γνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα, όμως με ενέργειες που η νομική τους αξιολόγηση και διεκδίκηση θα οδηγήσουν σε αρνητικά αποτελέσματα για τη Διοίκηση, πιστεύουμε ότι πρέπει να την προσανατολίσουν σε επανεξέταση των αποφάσεων της. Ειδικά σ’ αυτές που έχουν αναφορά σε μειώσεις μισθών και σε απολύσεις Εργαζομένων που αποτελούν τους στυλοβάτες του Συνεταιρισμού μας.

     Με ψυχραιμία, με άμεση έγγραφη ενημέρωση όλων των Συνεταίρων και με διάλογο με το Σύλλογο των Εργαζομένων πρέπει να εξευρεθούν λύσεις, προτού να είναι αργά για όλους.

      Σ’ αυτήν την κρίσιμη οικονομική κατάσταση για τη Χώρα και το Λαό μας, η λειτουργία των Συνεταιριστικών Μονάδων είναι άκρως απαραίτητη. Για όλους εμάς τους Εργαζόμενους και τους Συνταξιούχους της ΔΕΗ, που είμαστε μέλη του Π.ΣΥ.Π.-ΔΕΗ οι περισσότεροι από συναισθηματική και όχι από οφελιμίστικη σχέση, πιστεύουμε πρέπει να υπάρχει σεβασμός και ενημέρωση προκειμένου αντίστοιχα Όλοι Μαζί Εμείς να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της Διοίκησης του Π.ΣΥ.Π.-ΔΕΗ για την ενδυνάμωση της λειτουργίας του Συνεταιρισμού.

      Τέλος, πρέπει να θυμίσουμε σε όλους τους Νέους ότι ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός ΔΕΗ έγινε από Εμάς για Εμάς και χρειάζεται Όλοι Μαζί να τον στηρίξουμε αλλά και παράλληλα είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε αντεργατικές μεθοδεύσεις που οξύνουν και δεν λύνουν το πρόβλημα.

Υ.Γ. Καλούμε, τέλος, όλους αυτούς που ευκαιριακά ή λόγω παραταξιακών συσχετισμών, συμμετέχουν στο Δ.Σ. και είναι αδιάφοροι, καλά θα κάνουν να δώσουν την θέση τους σε Συναδέλφους που πιστεύουν στην Συνεταιριστική Ιδέα και επιθυμούν να προσφέρουν στους Συνεταίρους, στο δε Σύλλογο των Εργαζομένων του Π.ΣΥ.Π.-ΔΕΗ προτείνουμε ότι καλό θα είναι τις δυσμενείς διαπιστώσεις του, να τις κάνει έγκαιρα γνωστές στους Συνεταίρους για να μπορούν να κρίνουν πρόσωπα και καταστάσεις πριν τις εκλογικές διαδικασίες.

Σ.Α.Σ. Ε.Η.Ε.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ 7/3/2014

Συνεχίζεται η καταβολή του εφάπαξ για όσους συναδέλφους συνταξιοδοτήθηκαν από 1/12/2012 και οι οποίοι ειδοποιούνται σταδιακά. Οι νέες μειώσεις που εξαγγέλθηκαν έχουν κριθεί σαν παράνομες και σύντομα ελπίζουμε ότι η νομιμότητά τους θα κριθεί και από τα Ανώτατα Δικαστήρια.

Σε Μονάδες Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας μετατρέπονται τα Πολυϊατρεία της ΔΕΗ στην Λεωφόρο Ιωνίας 166, της 3ης Σεπτεμβρίου 13, τα ΚΑΠ/ΔΕΗ Κοζάνης και Πτολεμαϊδας, Μεγαλόπολης, Λαμίας, Ηρακλείου Κρήτης, Θεσσαλονίκης.

                                                                                               

                                                            ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.Α.Σ. Ε.Η.Ε.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 4/3/2014

Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ Α.Ε. - Νέο χτύπημα σε βάρος της ΔΕΗ Α.Ε.

Με απόφαση, κατά πλειοψηφία, της Γενικής Συνέλευσης (28/2/2014) των μετόχων της ΔΕΗ Α.Ε. και μετά από εισήγηση του βασικού μετόχου (όρα Κυβέρνηση), μειώνονται όλα τα Τιμολόγια 150 KV περίπου κατά 20% (Αλουμίνιο – ΛΑΡΚΟ), 15% οι υπόλοιποι και μείωση περίπου 40% για όσους λειτουργούν νυχτερινές ώρες.

Διερωτόμαστε που οδηγείται η Επιχείρηση με αυτές τις επιλογές ;

* Ποιος θα απολογηθεί για την οικονομική καταβαράθρωσή της, αφού με πρόχειρους υπολογισμούς θα έχει απώλεια εσόδων τουλάχιστον 80 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ;

* Ποιος θα διασφαλίσει τα εμπράγματα δικαιώματα των Εργαζομένων της ΔΕΗ που απορρέουν από τον Ν. 2773/99, ή μήπως μεθοδεύουν να τα παραγράψουν, όπως επιχείρησαν στο Νομοσχέδιο για το ΔΕΣΜΗΕ ;

(Ήδη τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα έχουν συρρικνωθεί, φανταστείτε να εξαφανίσουν και την ασφαλιστική μας περιουσία).

* Όταν μιλούσαν αλήθεια για την απελευθέρωση της αγοράς Η.Ε., ενοούσαν την διάλυση της ΔΕΗ προς όφελος των «ανταγωνιστών» ή προέκυψε εντονότερα το θέμα λόγω Μνημονιακής υποχρέωσης ;

* Η έλλειψη χρηματοδότησης των βιομηχανιών από τις Τράπεζες και η κρίση της αγοράς είναι σωστό να χρεώνουν και να καταδικάζουν την ΔΕΗ σε μαρασμό ;

* Επειδή ο γαμπρός είναι γνωστός, μήπως μπορούμε να μάθουμε και τη νύφη που θα πάρει τη νέα προίκα του 30% και στη συνέχεια το υπόλοιπο 17% της ΔΕΗ, δηλαδή την περιουσία του Ελληνικού Λαού ;

* Επιτέλους μήπως ήρθε η ώρα να αντιδράσουν οι Εργαζόμενοι και οι Συνταξιούχοι της ΔΕΗ απέναντι σ’ αυτές τις χειρουργικές επεμβάσεις που οδηγούν τον ασθενή, εκτός του ασφαλούς, στο θάνατο ;

* Πιστεύουν ορισμένοι στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ότι υπάρχει η πολυτέλεια των διαφωνιών, των αντιθέσεων, των παραγοντισμών, των καθυστερήσεων και των χλιαρών και μεμονωμένων κινητοποιήσεων και αντιδράσεων, που δίνουν το δικαίωμα στους άλλους (Τρόϊκα, Κυβέρνηση, Κεφάλαιο) να παίζουν χωρίς αντίπαλο στο γήπεδο που ο Ελληνικός Λαός και οι χιλιάδες Εργαζόμενοι έχτισαν με θυσίες, κόπο, ιδρώτα και αίμα από το 1950 ;

ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ (ΑΗΚ)

ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (CYTA) ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΜΕΙΣ ; ;

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 28/2/2014

ΘΕΜΑ: Δεν πέρασε το νομοσχέδιο για τον ΑΗΚ

 

     Με τον δυναμικό τους αγώνα οι Εργαζόμενοι της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) με μπροστάρη την ΕΠΟΠΑΗ, απέτρεψαν την ψήφιση του νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυπριακή Κυβέρνηση και θα άνοιγε τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ. Δεν υπήρξε πλειοψηφία για αυτό και απεσύρθη.