ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 28/2/2014

ΘΕΜΑ: Δεν πέρασε το νομοσχέδιο για τον ΑΗΚ

 

     Με τον δυναμικό τους αγώνα οι Εργαζόμενοι της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) με μπροστάρη την ΕΠΟΠΑΗ, απέτρεψαν την ψήφιση του νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυπριακή Κυβέρνηση και θα άνοιγε τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ. Δεν υπήρξε πλειοψηφία για αυτό και απεσύρθη.

ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΗΚ ΚΥΠΡΟΥ‏

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
 
 
 
Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τα δρώμενα στην Κύπρο και αγανακτούμε γιατί διαπιστώνουμε ότι με «καρμπόν» εφαρμόζεται η ίδια πολιτική με αυτή που εφαρμόζεται και στην Ελλάδα.
 
 
 
Θαυμάζουμε την αγωνιστική σας αντίσταση και είμαστε ολόψυχα κοντά σας.
 
Η επιχείρηση ιδιωτικοποίησης – ξεπουλήματος της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει σημαντική απώλεια και υποβάθμιση του στρατηγικού της ρόλου, ενώ θα επιβαρύνει σημαντικά τους καταναλωτές της Κύπρου και θα ανατρέψει τις υπάρχουσες εργασιακές σχέσεις.
 
 
 
Όπως ήδη γνωρίζετε η διάλυση και της ΔΕΗ που άρχισε με την εκποίηση του 49% το 1999, συνεχίζεται και σήμερα με το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ, προς ολοκλήρωση του καταστροφικού σχεδίου, που προβλέπει δημιουργία μιας μικρής ΔΕΗ και εκποίηση του 30% της ΔΕΗ που έχει απομείνει.
 
 
 
Σας στέλνουμε τους Συναδελφικούς μας χαιρετισμούς και για μια ακόμη φορά σας κάνουμε γνωστό ότι εκτός από την αγάπη μας προς όλα τα Μέλη και τη Διοίκηση της ΕΠΟΠΑΗ, έχετε την ηθική και υλική μας συμπαράσταση εσείς και όλοι οι Εργαζόμενοι της ΑΗΚ.
 
 
 
 
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
 
 
 
Για τον Σ.Α.Σ  Ε.Η.Ε
 
 

ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 18/2/2014‏

Θέμα: Και νέες μειώσεις στο ΕΦΑΠΑΞ

Με το ΦΕΚ 313/12-2-2014 δημοσιεύθηκε η με Αριθ. Φ.800001/1093/26
Υπουργική απόφαση με την οποία αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του ΕΦΑΠΑΞ απο 1-1-2014
με βάση το διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών.
Η ώς άνω ρύθμιση θα ισχύει για όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί από 1-9-2013.
Με μια σειρά πολύπλοκων μαθηματικών τύπων μειώνεται ακόμη περισσότερο
το ΕΦΑΠΑΞ που σήμερα είναι στο μείον 33,85%
Θα σας ενημερώσουμε λεπτομερέστερα, όταν εκδοθούν οι σχετικές αναλυτικές εγκύκλιοι.

Έκτακτο Ενημερωτικό 15/2/2014

Τα ξημερώματα έφυγε από κοντά μας ο αγαπητός Συνάδελφος ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΜΠΟΥΚΗΣ. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει τη Δευτέρα 17/2/2014 ώρα: 3ΜΜ από τον Ι.Ν.ΑΓ. Βασιλείου - Μπραχάμι. 

Ενημερωτικό Δελτίο 7-2-2014

Θέμα: Τέλος η Αδράνεια στη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.

 

         Επιτέλους επικράτησε η υπευθυνότητα και η σύνεση, παραμερίστηκαν οι αντιθέσεις, ανακλήθηκαν οι παραιτήσεις και μπροστά στο γενικότερο κίνδυνο, το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ εξέλεξε για Πρόεδρο τον σ. ΡΕΛΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗ και συμπλήρωσε  τις θέσεις στην Ε.Ε.

      Αποφασίστηκε επίσης η πραγματοποίηση Εκλογοαπολoγιστικού Συνεδρίου για τις 6 και 7 Μαρτίου 2014.

      Ελπίζουμε τα τελευταία γεγονότα, που αποτελούν μια δυσάρεστη παρένθεση στην ιστορία της Ομοσπονδίας, να μην επαναληφθούν αλλά και να απομονωθούν τα διαλυτικά στοιχεία που επενδύουν στην απαξίωση και διάλυση της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.

     Ταυτόχρονα όμως πρέπει να υπάρξει εγρήγορση, υπευθυνότητα και αυστηρός έλεγχος για να μη δοθεί η δυνατότητα να επαναληφθούν λάθη και παραλήψεις που έδωσαν αφορμή για παρέμβαση οικονομικών παραγόντων, ενέργειες που δεν περιποιούν και την καλύτερη τιμή για το κύρος θεσμικού οργάνου του επιπέδου της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.

Τέλος ας μη ξεχνάνε ορισμένοι ότι η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ.

Ενημερωτικό Δελτίο 6/2/2014

  • Θα ειδοποιηθούν σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΤΑΥΤΕΚΩ να στείλουν Φορολογική Ενημερότητα οι δικαιούχοι ΕΦΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ που συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι 31/12/2012
  • Καμία μέχρι στιγμής εξέλιξη δεν υπάρχει στο θέμα των Πολυιατρείων της Μυλλέρου. Αναμένεται η συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για να μάθουμε τα σχέδια της Κυβέρνησης για το παραπάνω θέμα.
  • Το 40ήμερο Μνημόσυνο για τον Αείμνηστο Συνάδελφο μας ΤΑΣΟ ΦΩΤΙΑ, θα γίνει την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11:00 μέσα στον Ιερό Ναό του Β΄ Νεκροταφείου Αθηνών στην Ριζούπολη.