Ενημερωτικό Δελτίο 28-11-2013

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ μας, δε θα σταλεί εκκαθαριστικό Επικουρικής Σύνταξης για το μήνα ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2013, λόγω απόφασης του ΕΤΕΑ για περιστολή δαπανών. Πιθανολογείται η κατά τρίμηνο ενημέρωση.Προσοχήνα επιβεβαιώσετε στο λογαριασμό της Τράπεζας σας την κατάθεση της Επικουρικής Σύνταξης.

 

Δε χρειάζεται θεώρηση των βιβλιαρίων Ασθενείας άμεσων και έμμεσων Ασφαλισμένων του ΚΑΠ-ΔΕΗ, σύμφωνα με το 1484/6901/2/15-4-2013 έγγραφο του ΤΑΥΤΕΚΩ προς τον ΕΟΠΥΥ.

Ενημερωτικό Δελτίο 25-11-2013

     Tο Δεκέμβριο θα συνεχιστεί σύμφωνα με πληροφορίες του Συνδέσμου η χορήγηση του ΕΦΑΠΑΞ σε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί μέχρι 31-10-2012 και δεν είχαν εκδοθεί οι οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης τους.

     Μετά την έντονη παρέμβαση της ΠΟΣ-ΔΕΗ κ΄ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ο ΕΟΠΥΥ προσανατολίζεται στη δημιουργία ενιαίου Πολυιατρικού  Κέντρου στη ΜΥΛΛΕΡΟΥ, μετά το κλείσιμο των ιατρείων Πειραιά- Πατησίων  κ΄  3ης  Σεπτεμβρίου.

     Η καθυστερημένη ένταξη των Τ4Α του ΔΕΔΔΗΕ στα ΒΑΕ, θα  δημιουργήσει τεράστια προβλήματα  σ’ αυτούς τους Εργαζόμενους, που ήδη έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Εκτός από την οικονομική τους επιβάρυνση, λόγω  επιβολής επασφαλίστρου  από 1-1-2012, θα περικόψει και το επίδομα επικινδύνου  εργασίας.

     Οι εκδρομές του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ για ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ κ΄ των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Ενημερωτικό Δελτίο18-11-2013

Συνεχίζονται οι ειδοποιήσεις των δικαιούχων ΕΦΑΠΑΞ, που έχουν συνταξιοδοτηθεί μέχρι 31 Οκτωβρίου 2012.

Σε αναστάτωση βρίσκονται οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Ασφαλιστικού μας μετά την πρόθεση του ΕΟΠΥΥ να κλείσει όλα τα ιατρεία και ταμεία. Οι εμβαλωματικές λύσεις, θα μας οδηγήσουν σε πλήρη αφανισμό των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Καταθέτουμε για μια φορά ακόμα την αντίθεση μας σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ. Βρισκόμαστε δίπλα σ’ όλους τους αποσπασμένους Συναδέλφους που διεκδικούν τα αυτονόηταδικαιώματα τους.

 

 

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 10:00 πάμεΑρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών με το ΣΥΝΔΕΣΜΟ με Δωρεάν Ξενάγηση.

Ενημερωτικό Δελτίο 7-11-2013

           Με ισχνές ομάδες πρωτοβουλίας και μεμονωμένες σπασμωδικές αντιδράσεις, δεν είναι δυνατόν να δοθούν απαντήσεις στα σχέδια της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΜΗΕ κ΄της διάλυσης της ΔΕΗ. Δεν μπορεί κανένας μόνος του να αντιπαλέψει τα “αρπακτικά” που έχουν στόχο να διαλύσουν τη ΔΕΗ, εξασφαλίζοντας για τους ημέτερους προκλητικά ευνοϊκές ρυθμίσεις (βλέπε απόφαση διαιτησίας ΡΑΕ για  ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ). Η θεσμική και οργανωμένη Αγωνιστική παρέμβαση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ΄ των Σωματείων μελών της είναι η μόνη λύση. Κάθε καθυστέρηση στη συγκρότηση Αγωνιστικού μετώπου θα θεωρηθεί σαν υπονόμευση του Αγώνα κ΄ Σύμπλευση   με τα Σχέδια της Διάλυσης της ΔΕΗ.

         Ελπίζουμε ότι οι Συζητήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με τον ΕΟΠΥΥ, το Υπουργείο Υγείας κ΄ παράγοντες της ΔΕΗ για το Ασφαλιστικό κ΄τη Διατήρηση των Υγειονομικών Υπηρεσιών κ΄των Ιατρείων μας, όχι μόνο στην Αττική, αλλά και στις άλλες περιοχές της περιφέρειας, να οδηγηθούνε σε θετικές αποφάσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Ασφαλισμένων της ΔΕΗ.

           Με την εκταμίευση των αναγκαίων χρημάτων, ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί η καταβολή του ΕΦΑΠΑΞ περί τα μέσα του Δεκεμβρίου 2013, σύμφωνα με πληροφορίες του Συνδέσμου μας.

           Λόγω της επίσχεσης εργασίας των Διαγνωστικών Κέντρων με τον ΕΟΠΥΥ από τις 7   Νοεμβρίου, οι Ασφαλισμένοι που επιθυμούν να κάνουν εξετάσεις, πρέπει να πληρώνουν  το συνολικό κόστος τους.

Ενημερωτικό Δελτίο 23-10-2013

Με δηλώσεις Κυβερνητικών παραγόντων και στη συνέχεια διαψεύσεις, επιχειρούν να παίξουν με τα νεύρα μας, εξαγγέλλοντας νέες μειώσεις  στους μισθούς και τις συντάξεις και νέα αύξηση των ορίων ηλικίας  συνταξιοδότησης.
 
Στο στόχαστρο  ξαναβάζουν τις ΔΕΚΟ και τα δήθεν ευγενή Ταμεία, με στόχο να ξεδιπλώσουν το σχέδιο σπίλωσης και στιγματισμού, καλλιεργώντας το γνωστό σενάριο περί δήθεν προνομιούχων.
 
Αφού διέλυσαν το Ασφαλιστικό και έχουν βάλει σε αμφισβήτηση τον Πάγιο πόρο και την Ασφαλιστική μας περιουσία, επιχειρούν τώρα να υλοποιήσουν το πρόγραμμα ξεπουλήματος του  ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ, εκμεταλλευόμενοι την “νάρκωση” της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και την αντιπαλότητα των μνηστήρων της.
 
Πρέπει όμως να λάβουν υπόψη τους ότι η αγανάκτηση των Εργαζομένων και των Συνταξιούχων κορυφώνεται και οι αντιδράσεις πιθανά να είναι ανεξέλεγκτες.

Ενημερωτικό Δελτίο15-10-2013

Έντονο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με την εμμονή του ΕΟΠΠΥ να κλείσει όλα τα Ιατρεία του Ασφαλιστικού μας.
Με το άλλοθι της μη δυνατότητας πληρωμής των ενοικίων, έχει ενσπείρει τον πανικό στους Συναδέλφους του Υγειονομικού κλάδου και τους Διοικητικούς Υπαλλήλους.
Η διαδικασία του διάλογου μέχρι σήμερα δεν έχει οδηγήσει πουθενά, ενώ η χλιαρή αντίδραση της ΔΕΗ, δίνει δικαιώματα για αυθαιρεσίες.
Η αγωνιστική απάντηση στις προκλήσεις αυτές είναι επιβεβλημένη από τη
ΓΕΝΟΠ /ΔΕΗ, γιατί η μεμονωμένη δυναμική αντίδραση της ΠΟΣ/ΔΕΗ δεν έχει φέρει μέχρι στιγμής αποτελέσματα.