ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

                                                   ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

            Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ μας δεν απευθύνεται μόνο σε Αποφοίτους Σχολών ΔΕΗ αλλά στο σύνολο των Εργαζομένων και των Συνταξιούχων της ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ, του ΔΕΔΔHΕ, του, του ΔΕΣΜΗΕ, της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. , του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ/ΤΑΠ-ΔΕΗ, του ΤΑΥΤΕΚΩ, του ΕΟΠΥΥ, του ΕΤΕΑ και των άλλων Ηλεκτρικών Εταιρειών Ενέργειας.

            Κυρίαρχος σκοπός του είναι η έντονη κοινωνική παρέμβαση και η συνεχής ενημέρωση, προκειμένου το κάθε μέλος αλλά και οι άλλοι Συνάδελφοι να αισθάνονται ότι έχουν κάποιο φίλο που μπορεί να ακούσει το πρόβλημα τους αλλά και να προσπαθήσει να το επιλύσει ΜΑΖΙ τους.

            Η δημιουργία του Συνδέσμου θέλουμε να αποτελεί,  ειδικά για τους Συναδέλφους της Περιφέρειας, μία όαση στην απρόσωπη έρημο του κέντρου, για να μπορούν να ξαποστάσουν αλλά και να διευκολυνθούν για κάθε υπόθεση, που τους υποχρεώνει να μεταβούν στην Αθήνα.

            Στόχος μας είναι η δημιουργία, με αυτόν τον τρόπο, ενός ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ που να καλύπτει όλες τις ανάγκες αλλά και να προβάλει έντονα κάθε αξία που θα έχει σχέση και αναφορά στον παράγοντα ΑΝΘΡΩΠΟ. Γι’ αυτό σας καλούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να υφάνουμε αυτόν τον ΙΣΤΟ και να τον διευρύνουμε και με την δική σας παρουσία.

            Σίγουρα η δική σας γνώμη και οι προτάσεις σας θα συμβάλουν ακόμη περισσότερο στην αποτελεσματικότερη δράση μας.

            Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ μας δεν έρχεται με κανέναν τρόπο σε αντίθεση με τις άλλες θεσμικές εκφράσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος Εργαζομένων και Συνταξιούχων, αντίθετα επιδιώκει να έχει την καλύτερη συνεργασία, προσθέτοντας σε κάθε θετική τους δράση μεγαλύτερη κοινωνική προσφορά, που είναι τόσο απαραίτητη στις σημερινές συνθήκες σε κάθε έναν από τους Εργαζόμενους, άντρες και γυναίκες, νέους ενήλικες αλλά και στους Συνταξιούχους, που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στη σκληρή καθημερινή πραγματικότητα.

 

Με εκτίμηση και Συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για τον Σ.Α.Σ  Ε.Η.Ε.

                                    

        Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

           ΤΣΙΒΓΟΥΛΗΣ Ι.                                   ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

 

                                                        

 

                                                             

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο1

                                                                                                                            15-10-2004

Κι όμως πέρασαν 40 χρόνια...

    Γι αυτό και εμείς 40 χρόνια μετά, τιμώντας την προσφορά όλων αυτών που πέρασαν από τις ΣΧΟΛΕΣ της ΔΕΗ (Π.Τ.Σ.Μ.-ΔΕΗ, ΣΤΕΤ ή ΣΤΕ ή ΣΕΚΤ), όλων αυτών που επιμορφώθηκαν, αυτών που δίδαξαν ή διδάσκουν ακόμα και τέλος αυτών που διηύθυναν ή διευθύνουν, ιδρύσαμε το «ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ».
Τονίζουμε ότι δεν δημιουργούμε νέα συνδικαλιστική οργάνωση και δεν θέλουμε με την ενέργειά μας αυτή, ούτε στο ελάχιστο, να υποκαταστήσουμε το ρόλο και τον ιερό σκοπό κανενός συνδικαλιστικού οργάνου, Συλλόγου, Ένωσης ή Ομοσπονδίας. Αντιθέτως λειτουργώντας επικουρικά, επιθυμούμε να σφυρηλατήσουμε και δυναμώσουμε τις συνειδήσεις όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων για την υποχρέωση τους να είναι γραμμένοι σε ένα Συνδικάτο. Γιατί το Συνδικάτο αγωνίζεται, μάχεται και διεκδικεί και ο ρόλος του και οι στόχοι του δεν είναι στιγμιαίοι αλλά διαχρονικοί.
Σαν Σύνδεσμος στηριζόμαστε τα μέγιστα στη συνεργασία με όλα τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες, εργαζομένων και συνταξιούχων, έτσι ώστε μετά από μια αμφίδρομη πληροφόρηση να γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί και να προσφέρουμε περισσότερα σε όλα τα μέλη μας γιατί το αξίζουν.
Απευθυνόμαστε όχι μόνο στους Αποφοίτους των Σχολών ΔΕΗ αλλά σε όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους των Επιχειρήσεων Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΗ-ΔΕΣΜΗΕ-ΟΑΠ κλπ) του Εσωτερικού και του Εξωτερικού.
Πρωταρχικός μας στόχος αλλά και απαίτηση μας είναι το άμεσο άνοιγμα των Σχολών ΔΕΗ και η διαρκής λειτουργείας τους σαν φυτώριο παραγωγής ΤΕΧΝΙΚΟΥ προσωπικού, που αποτέλεσε και αποτελεί τον στυλοβάτη των Επιχειρήσεων Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Σαν Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολών Ε.Η.Ε δίνουμε ιδιαίτερο ενδοιαφέρον και έμφαση στον τομέα Εκπαίδευσης, Μετεκπαίδευσης αλλά και της συνεχούς Επιμόρφωσης όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων σε ειδικά αλλά και γενικά θέματα.
Με τη διασκέδαση, τα ταξίδια, τα θεάματα αλλά και πλήθος άλλων εκδηλώσεων που προγραμματίζουμε, πιστεύουμε ότι θα δώσουμε κουράγιο και θα μεγαλώσουμε την ελπίδα για να μπορέσουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες στιγμές της καθημερινότητας, χαράζοντας ταυτόχρονα ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.
Ζητάμε λοιπόν τη συμμετοχή και την υποστήριξη σας στην προσπάθειά μας αυτή. Ζητάμε τη συνεργασία με όλες τις Διοικήσεις της ΔΕΗ, του ΔΕΣΜΗΕ, του ΟΑΠ-ΔΕΗ και των υπολοίπων για να υλοποιήσουμε τους στόχους του Συνδέσμου, οι οποίοι τελικά θα οφελήσουν και τις ίδιες τις Επιχειρήσεις.
Δημιουργούμε τμήματα: Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, Προσωπικών Υποθέσεων, Ιατρικών Θεμάτων, Κοινωνικής και Ψυχολογικής Στήριξης, Οικογενειακού Προγραμματισμού, Νομικών Συμβουλών, Ασφαλιστικών και Συνταξιοδοτικών Θεμάτων, Εκπαιδευτικών και Επιμορφωτικών Σεμιναρίων, Πολιτιστικών και Ψυχαγωγικών Εκδηλώσεων, Ταξιδιωτικών και Κατασκηνωτικών Προγραμμάτων και τέλος εκτιμώντας την προσφορά και την αξία της ΓΥΝΑΙΚΑΣ οργανώνουμε ειδικό τμήμα Γυναικείων Θεμάτων.
Καλούμε όλες και όλους Εργαζόμενους και Συνταξιούχους με ιδιαίτερα χαρίσματα να πλαισιώσουν τα παραπάνω τμήματα αλλά και να πρωταγωνιστήσουν σαν επικεφαλείς.
Στο Σύνδεσμο μας τα αξιώματα είναι τυπικά γι αυτό και θα αναδεικνύεται αυτός που έχει όρεξη, ταλέντο και μεράκι.
Ο ρόλος μας είναι επιμορφωτικός ψυχαγωγικός και έντονα κοινωνικός και στοχεύει δυναμικά στην ανάπτυξη της Αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του, αξιοπιώντας το σύνθημα: Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ.
Σημ.: σύντομα θα προβούμε στη σύνταξη κανονισμών για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ανάπτυξη του Συνδέσμου.