images/saseheskitsa/tmimaygihnhsdiatrofis.jpg

ΘΕΜΑ: "ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΦΑΓΙΑ"

Υπάρχουν πολλές στιγμές στη ζωή μας, που οι πιο έντονες επιθυμίες μας για φαγητό εμφανίζονται όταν είμαστε πιο αδύναμοι συναισθηματικά, όταν μας κυριεύει το άγχος ή η ανία ή ακόμα και οι καταθλιπτικές σκέψεις. Τότε στρεφόμαστε στο φαγητό για παρηγοριά, για ευχαρίστηση ή για αντιπερισπασμό.

ΘΕΜΑ: ΤΟ ΡΟΔΙ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ

Το ρόδι ονομάζεται από πολλούς “κόκκινος χρυσός”, αφού μία πληθώρα ερευνητικών εργασιών αποδεικνύουν την υψηλή διατροφική του αξία. Το ρόδι είναι ένα φρούτο με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Πρόσφατες μελέτες αποδεικνύουν την συνεργική δράση των συστατικών του και ένα ευρύ φάσμα ισχυρών αντιοξειδωτικών και αντικαρκινικών ιδιοτήτων (ιδίως ως προς τον καρκίνο του προστάτη). Έχει χρησιμοποιηθεί επίσης σε καρδιαγγειακές ασθένειες, σε διαβήτη, σε οδοντικά προβλήματα, σε δυσλειτουργία στύσης, δερματικά προβλήματα από υπεριώδη ακτινοβολία. Πιθανές άλλες χρήσεις περιλαμβάνουν πρόληψη βρεφικής εγκεφαλικής ισχαιμίας, alzheimer, αρθρίτιδα, παχυσαρκία και ανδρική στειρότητα. Αυξημένη κατανάλωση χυμού ροδιού βρέθηκε πως μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη καρκινικών όγκων, τον ιό HIV-1, την οξείδωση της hLDL και την αρτηριοσκλήρωση καθώς και να μειώσει τα συμπτώματα κατάθλιψης και απώλειας οστικής μάζας κατά την εμμηνόπαυση. Επίσης, αφέψημα από το φλοιό ροδιού έχει βρεθεί πως έχει αντιική και μυκητοκτόνο δράση καθώς και πολλές άλλες θετικές για την υγεία του ανθρώπου ιδιότητες.

ΘΕΜΑ: 10 τροφές για ένα γρήγορο θάνατο – Οι χειρότερες τροφές.

  1. 1. Όλα τα βιομηχανοποιημένα αρτοσκευάσματα

Κουλουράκια, κέικ, μπισκότα, κρουασάν, κριτσίνια, cookies κλπ.

Πραγματικές διατροφικές βόμβες που περιέχουν πολλά τρανς λιπαρά, ζάχαρη, άσπρο αλεύρι αλλά και αρκετά συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης. Πολλές και 100% κενές θερμίδες, σάκχαρο εκτός ελέγχου, κακό ενεργειακό προφίλ, μικρή ικανότητα κορεσμού. Από τις κυριότερες αιτίες για το διατροφικό χάλι του δυτικού κόσμου γιατί ο όλεθρος που προκαλούν δεν τους φαίνεται σε πρώτη θεώρηση. Αν δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτά περιοριστείτε τουλάχιστον στις σπιτικές βερσιόν.