ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2017

Η ΔΕΗ Α.Ε. είναι εφέτος ο Κύριος Χορηγός του 22ου Εθνικού Συνεδρίου Ενέργειας «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2017»,που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης ( ΙΕΝΕ) στις 23-24 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387), στην Αθήνα. Με αυτήν την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι μεταξύ των Χορηγών συμπεριλαμβάνονται ήδη οΌμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων ( ΕΛΠΕ) και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ενώ στους Υποστηρικτές συγκαταλέγονται η ENERGEAN OIL & GAS και η KG Law Firm

 

Εφέτος το Συνέδριο έχει ως κεντρικό θέμα «Οι Αγορές Ενέργειας σε Πορεία Μετασχηματισμού», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να υπογραμμίσει τις σημαντικές αλλαγές που ήδη παρατηρούνται στην διαμόρφωση του ενεργειακού μείγματος τόσο σε εθνικό-περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιό επίπεδο. 

Βασική Θεματολογία του 22ου Εθνικού Συνεδρίου Ενέργειας «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2017»

· H Eλληνική Αγορά Ενέργειας σε Αναζήτηση μιας Νέας Κατεύθυνσης

· Οι Διεθνείς Αγορές Ενέργειας σε Μετασχηματισμό

· Ερευνώντας για Υδρογονάνθρακες στον Ελλαδικό Χώρο

· Ο Κρίσιμος Ρόλος του Φυσικού Αερίου και των ΑΠΕ στον Μετασχηματισμό της Ενεργειακής Αγοράς

· Ο Μετασχηματισμός της Ελληνικής Αγοράς Ηλεκτρισμού και το Target Model

· Μακροχρόνιος Ενεργειακός Σχεδιασμός και Ενεργειακή Ασφάλεια

· Αντιμετωπίζοντας την Ενεργειακή Φτώχεια

· Ενεργειακή Αποδοτικότητα, Έξυπνα Κτίρια και Έξυπνες Πόλεις

· Ηλεκτροκίνηση στις Μεταφορές

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αποτελέσει και εφέτος ένα πεδίο γόνιμου διαλόγου και προβληματισμού πάνω στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και διεθνώς. Η αναγνώριση των αναδυόμενων τάσεων και προοπτικών μέσα από τεκμηριωμένες παρουσιάσεις και η ανταλλαγή απόψεων παραμένει ένας βασικός στόχος του Συνεδρίου μαζί με την συνακόλουθη εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.