ΘΕΜΑ: Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟ ΕΙΔΟΣ

Επικίνδυνες και επιπόλαιες τοποθετήσεις που ενισχύουν τον κοινωνικό αυτοματισμό εκστομίζονται προς χάριν εντυπωσιασμού. Έρχονται έτσι να αποδυναμώσουν τον αγώνα του σ.κ. ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και να αμφισβητήσουν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Επιχείρησης.

Προτάσεις συντεταγμένες με συμφέροντα που έρχονται να αποσείσουν τις ευθύνες της Πολιτείας, για τη σύνταξη ενός μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού και να βάλουν σε αμφισβήτηση το δικαίωμα όλων των καταναλωτών να απολαμβάνουν ισότιμα τα δημόσια αγαθά, είναι ανεπίτρεπτες.

Η αήθης επίθεση με αφορμή τις ΥΚΩ, στους κατοίκους των νησιών που στερούνται βασικές κοινωνικές υποδομές και παρ’ όλα αυτά παραμένουν ακοίμητοι φρουροί, αποτελεί περίεργη και ανησυχητική ενέργεια εκ μέρους της ΡΑΕ.

Η τμηματική και επιλεκτική εφαρμογή ειδικής τιμολογιακής πολιτικής βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, είναι ξεκάθαρα προσχηματική για εφησυχαστικούς και μόνο λόγους.

Η επιτάχυνση επενδυτικών προγραμμάτων που υλοποιούν τα  προγράμματα διασυνδέσεων, θα συμβάλλει στην ασφάλεια της ηλεκτροδότησης των νησιών.

Η κοστοβόρος παραγωγή με Dieselμπορεί να αντιμετωπιστεί από την άμεση χρήση υγρού φυσικού αερίου που θα μειώσει σημαντικά το κόστος της κιλοβατώρας στην παραγωγή των νησιών σε συνδυασμό με τη χρήση των υφιστάμενων Α/Γ.   

Χρειάζεται λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί στις τοποθετήσεις μας και να μην προκαλούμε, υιοθετώντας άκριτα προτάσεις ανεδαφικές και εριστικές.

Η θέση του σ.κ. για την ύπαρξη ενεργειακού μίγματος με βάση τις εγχώριες πηγές ενέργειας και η ηλεκτρική ενέργεια να είναι αγαθό και όχι εμπορεύσιμο είδος σε μια ΔΕΗ δημόσια με κοινωνικό χαρακτήρα, δεν επιτρέπεται να αμφισβητείται σε καμία περίπτωση και για καμία σκοπιμότητα.        

        

Σ.Α.Σ Ε.Η.Ε