ΘΕΜΑ : Διατροφή και Ήλιος

    Οι περισσότεροι – αν όχι όλοι – γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η διατροφή για την απόκτηση όμορφης σιλουέτας. Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζουν είναι πως οι διατροφικές μας συνήθειες είναι εξίσου σημαντικές για την προετοιμασία του δέρματός μας πριν την έκθεση του στον καλοκαιρινό ήλιο, όχι μόνο για να αποκτήσει όμορφο και υγιές χρώμα αλλά πρωτίστως για να αντέξει στις βλαπτικές επιδράσεις της ακτινοβολίας.


Μερικές συμβουλές είναι οι παρακάτω :

1. Καταναλώστε τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Α, όπως καρότα, ντομάτα, πεπόνι, γάλα, κ.ο.κ. Η συγκεκριμένη βιταμίνη διαθέτει αντιοξειδωτική δράση και ενισχύει τη φυσική αντοχή της επιδερμίδας έναντι της ηλιακής ακτινοβολίας. Επιπροσθέτως, η βιταμίνη Α βοηθά και στο μαύρισμα.

2. Καταναλώνετε ελαιόλαδο, το οποίο περιέχει βιταμίνη Ε, που επίσης ενισχύει την αντοχή του δέρματος κατά της ηλιακής ακτινοβολίας.

3. Καταναλώστε τρόφιμα πλούσια σε σελήνιο, όπως φυστίκαι, δημητριακά ολικής άλεσης, σουσάμι, σιτάρι, τόνο, θαλασσινά, κοτόπουλο κ.ο.κ. Ο λόγος : Η ουσία αυτή μειώνει την καταστροφική επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας στο δέρμα.

4. Πίνετε αρκετό νερό ημερησίως (6-8 ποτήρια), όχι όμως κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Η αύξηση της θερμοκρασίας έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη εφίδρωση και συνεπώς, την αποβολή ηλεκτρολυτών από το σώμα μας. Αυτό σημαίνει διατάραξη της ισορροπίας, η οποία πρέπει να επανέρχεται άμεσα.

5. Αποφεύγετε την κατανάλωση καφεϊνης και αλκοόλ. Είναι γνωστό ότι οι συγκεκριμένες ουσίες προκαλούν αφυδάτωση του οργανισμού – το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται κανείς πριν ή κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης μέρας στην παραλία.

Σ.Α.Σ Ε.Η.Ε.