images/saseheskitsa/tmimaenergiakwnthematwn.jpg

Επιτακτική Ανάγκη για τη Δημιουργία Σταθερού Επενδυτικού Πλαισίου Ν.Χατζηαργυρίου (ΔΕΔΔΗΕ)

Tον βασικό πυλώνα της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την αξιοποίηση του δυναμικού των ΑΠΕ, με στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας και αποδοτικότητας, αποτελούν οι Διαχειριστές της Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (DSOs), τόνισε ο επικεφαλής του ΔΕΔΔΗΕ, Ν.Χατζαργυρίου, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist.

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ 'Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ;

Των ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΑΓΓΟΥ & ΣΩΤΗΡΗ ΜΠΟΥΖΑ  

Σε σχετικό μας άρθρο στο Τμήμα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβρη του 2014 και εν όψει της επικείμενης νέας διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο:

Αντίο ΔΕΗ! Καλώς ήρθες Tesla Powerwall!

Στην προχθεσινή ανακοίνωση του, o Elon Musk, χαρισματικός CEO της Tesla Motors παρουσίασε το όραμα του για την μελλοντική τροφοδότηση των σπιτιών μας με πράσινη ενέγεια. Το όραμα αυτό ονομάζεται Powerwall και αποτελεί μια οικιακή μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία θα αναλάβει να καλύψει τις πλήρεις ενεργειακές ανάγκες μιας σύγχρονης κατοικίας, απαλάσσοντας την παντελώς από την ανάγκη για σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Αυξάνεται η ζήτηση, μειώνονται τα λιγνιτικά – Δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης στην αγορά οι εισαγωγές!

Εντυπωσιακή μεταβολή των δεδομένων για το ηλεκτρικό σύστημα καταγράφεται στα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ για τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας καταγράφει εντυπωσιακή αύξηση κατά 8,4%, η οποία , καθώς προέρχεται από το δίκτυο διανομής, παραπέμπει σε αύξηση της κατανάλωσης ρεύματος από τα νοικοκυριά λόγω κρύου.

Λιγνίτης ο δικός μας μαύρος χρυσός

Το Vohburg είναι μια πόλη της Βαυαρίας, στη δεξιά όχθη του Δούναβη και φιλοξενεί εδώ και πάνω από 40 χρόνια το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής Irsching της μεγάλης εταιρείας Ε.ΟN, προκειμένου να παρέχει κυρίως υπηρεσίες φορτίου αιχμής. Στο εργοστάσιο αναπτύχθηκαν διαδοχικά το 1969, 1972 και 1974 3 πετρελαϊκές μονάδες, από τις οποίες οι δυο πρώτες έκλεισαν λόγω παλαιότητας το 2006 και 2012 αντίστοιχα. Η Μονάδα 3 μπορεί να καίει και φυσικό αέριο και έχει μπει σε θερμή εφεδρεία μέχρι το Μάρτιο 2016, ενώ εφεξής θα χρησιμεύει μόνο για την ευστάθεια του συστήματος, υπό τον έλεγχο του διαχειριστή του δικτύου μεταφοράς υψηλής τάσης TenneT. Το 2010-11 στο εργοστάσιο ...
προστέθηκαν οι μονάδες της φωτογραφίας, 4 (Ulrich Hartmann) και 5, με καύσιμο φυσικό αέριο.

Δηλώσεις Υπουργού Π. Λαφαζάνη για τη ΔΕΗ.

«Η ΔΕΗ είναι ο γίγαντας της χώρας μας και το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίχτηκε η μεταπολεμική Ελλάδα και είναι το θεμέλιο που πρέπει να στηρίξουμε τη δυνατότητα μας να ανασάνουμε. Η ΔΕΗ είναι μέσα στη καρδιά της κυβέρνησης. Θέλουμε τη ΔΕΗ όχι μικρή όπως ήθελαν κάποιοι να την κάνουν, αλλά μεγάλη και κυρίως δημόσια. Η ΔΕΗ δεν τεμαχίζεται, δεν παραχωρείται ούτε πωλείται και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει γίγαντας με πήλινα πόδια».