ΘΕΜΑ: Καρύδα και οι ευεργετικές της ιδιότητες
Η καρύδα (Cocos nucifera) ανήκει στην οικογένεια των Φοινικοειδών. Ο όρος προέρχεται από την πορτογαλική και ισπανική λέξη cocos που σημαίνει «χαμογελαστό πρόσωπο» αφού οι τρύπες επάνω στο φρούτο θυμίζουν χαρακτηριστικά προσώπου. Σχεδόν όλα τα τμήματα της καρύδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν, το νερό, το γάλα, η ψίχα, η ζάχαρη και το λάδι. Έχει ταξινομηθεί ως ‘superfood’ λόγων τον πολυάριθμων ευεργετικών ιδιοτήτων στην υγεία. Θεωρείται ότι έχει αντιοξειδωτική δράση, περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, αποτοξινώνει τον οργανισμό και έχει αντιμικροβιακή και αντιβακτηριακή δράση. Το γάλα, το λάδι καθώς και το νερό της χρησιμοποιούνται εκτός από την μαγειρική/ροφήματα και στην κοσμετολογία.