ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 28-6-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣτΕ
Με τις με αριθμούς 1403÷1407/2022 αποφάσεις της Ολομ. του ΣτΕ κρίθηκαν τα εξης :
1. Οσοι κατέθεσαν αγωγές μέχρι την δημοσίευση του Ν. 4714/2020(31-7-2020) δικαιούνται τις περικοπές επικουρικών και δώρων μεσω των δικαστηριων.
ΣΤΗΝ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΑΓΩΓΗ.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 23-6-2022

Άρχισε η κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων απο το ΕΦΚΑ, των ποσών που αποφάσισε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών (τόκοι επικουρικών κλπ).
Είχαμε ενημερώσει έγκαιρα τα μέλη μας για τα οποία βγήκε η σχετική απόφαση με προσωπική επιστολή. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα βγουν αποφάσεις και για όλες τις άλλες εκκρεμείς υποθέσεις. 

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ 2022

Πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο η θεία λειτουργία στον Ι.Ναο των Σχολών στην Άνοιξη(Μπογιατι) για την εορτή του Αγίου Πνεύματος.
Μετά την περιφορά της εικόνας της Αγίας Τριάδας και την αρτοκλασία έγινε επιμνημόσυνος δέηση για τους Συναδέλφους που έπεσαν θύματα του καθήκοντος. Άνθη στο βωμό κατέθεσαν ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου μας Β.Καλαντωνης και ο Γραμ.Στ.Καμηλαρακης. Παρευρέθηκαν διευθυντικά στελέχη από τον ΔΕΔΔΗΕ και την ΔΕΚΠ-ΔΕΗ. Επίσης τα μέλη μας και π. διευθυντές των Σχολών Ν.Κονταρας, Χαρ.Ρουχωτας, Ιορδ.Χρυσανδιθης . Παρών όπως κάθε χρόνο ο Επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου μας σ.Αλ.Βερναδακης και πολλά μέλη μας. Με την ευχή και την ευλογία του Αγ.Πνευματος πιστεύουμε οι Σχολές να συνεχίσουν το τόσο σημαντικό τους έργο που αφορά την Εκπαίδευση και την Επιμόρφωση του προσωπικού.

View the embedded image gallery online at:
https://sasehe.gr/enierotia-delti.html#sigFreeIdff9bf045b0

ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 19-5-2022

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, συνεχίζεται η διεκδίκηση των περικοπών του εφάπαξ βοηθήματος των νόμων 3986/2011, 4024/2012 και 4093/2012 με πλήρη εξάντληση όλων των ενδίκων μέσων για καθένα χωριστά. Συνέπεια αυτής της δύσκολης προσπάθειας και των αδιαμφισβήτητων και επιστημονικά τεκμηριωμένων επιχειρημάτων του Νομικού μας Συμβούλου κ.Στ. Ξανθάκου και των προτάσεων του, υπήρξε η έκδοση προ ημερών μίας ακόμα απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (1827/2022) με την οποία επιδικάστηκε διαφορά εφάπαξ εντόκως σε έξι (6) συνταξιούχους ΔΕΗ, μέλη του ΣΑΣΕΗΕ. Η άνω απόφαση δεν προσβάλλεται περαιτέρω στα δικαστήρια και οδεύει προς πληρωμή από τον e-ΕΦΚΑ. Η εξέλιξη είναι σημαντική και δικαιώνει τον Σύνδεσμο μας που μελετά και στοχευμένα διεκδικεί - και συνεχίζει να διεκδικεί - δικαστικά τόσο τις παράνομες κρατήσεις/περικοπές στις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) όσο και στο εφάπαξ βοήθημα (ν. 4387/2016) των μελών του. Αναμένουμε και άλλες περιπτώσεις να κριθούν με βάση τη νέα αυτή νομολογία και θα σας ενημερώσουμε σχετικά.